Пловдивчанин очевидно е открил машината на Тесла и е успял да се телепортира от 1980 в 2018. За зла участ мъжът се е материализирал насред велоалея, докато е подкарал архивен „Фолксваген“. 

Друго по-реалистично обяснение просто не съществува. Ако не е пътник във времето, то не може да се обясни как при затворен булевард "Марица" от няколко дни, а и вече разкопан, някой може да се качи отнякъде и да си шпори... по велосипедната зона. 

Колкото и обаче да е сюреалистично, мъжът го прави със завидна сигурност и вероятно е избегнал голяма доза от сутрешното задръстване. 

Надяваме се насреща му да не е изскочил велосипедист, тъй като странникът е заел и двете платна за движение и сблъсъкът "между световете" би бил неизбежен. 

Ако през 1980 всеки е минавал както си иска и откъдето си иска... за близо 40 години цивилизацията и инфраструктурата е мръднала малко. 

Оставаме скептични обаче, че преди колизията и преди нашият герой да се е добрал до телепорта за обратно, ще получи съвсем модерна глоба - например снимка по пощата. Но все пак добрият стар изпитан начин за физическо спиране и глоба все още е възможен.  

Снимка: Facebook

Междувременно съвременник последва примера на пътешественика и също зае велоалеята, но паркира няколко метра надолу по трасето.