Да се грижиш за куче, е не само удоволствие, но и голяма отговорност. Понякога, забързани в ежедневието, забравяме за това, че домашните любимци също имат големи изисквания към нас. Например едва ли им е приятно да прекарат почти половин час затворени в автомобил.

Сигнал за подобен случай ни изпрати читателка на TrafficNews.bg. Жената разказва, че обича животните и веднага й направило впечатление, че в паркиран автомобил в Пловдив лудуват две малки кучета. Читателката ни свършила своята работа и след повече от 20 минути отново минала покрай автомобила. Той все още бил на същото място, а кученцата - още затворени в него.

"Не смятам, че това е правилният начин да се грижим за животните. Наблизо има ресторант и може би собственикът е отишъл там. Не е редно обаче да оставя кучетата си така за толкова време. Особено след като вече стана топло. Не мисля, че дори човек би се чувствал добре толкова време, затворен в кола", пише ни тя. Жената разказва, че поне единият прозорец е бил леко открехнат, за да може в автомобила да влиза въздух.