Стига сме играли на дребно, време е да се въведат отделни правила за шофьорите на Мерцедес, Ауди, Рейндж Роувър, Бентли... има и още, но направо - струва ли над 15 хиляди, влиза в категорията. 

Тези возила трябва да се ползват със специален режим на движение и паркиране, че инак общинската хазна ще вземе да търси трезори с големината на „Сезам“, за да съхранява глобите. А, дано, ама надали... 

Сатиричният подход обаче дори не върши работа срещу постоянните набези на шофьорите. Не че привилегироваме нарушенията на лъскавите автомобили, ама като че ли те са сред най-изявените. 

Пореден такъв случай е запечатал наш читател на фона на детска градина "Малкия принц". В зона, която и без това е тясна, неудобна, трудна за преминаване и от коли, и от пешеходци - шофьор на мерцедес е сътворил образцово паркиране с главно "О" /по гореспоменатите проектоправила за "законоизбраните"/. 

Заключвайки възможността за пешеходно преминаване, той заема и част от двупосочното шосе и направо си проси някой "по-чевръст" негов колега да закачи скъпичката задна броня на мерцедеса. 

Такъв може и да не се е намерил, ала главоболията за всички останали участници в движението са налице. Дали шофьорът е взимал детето си от градина, или има друг "мотив", няма никакво значение. 

Няма да се уморим да повтаряме, че методичното пренебрегване на правилата е сред основните парични за възникване на катастрофи... а за нервната система на останалите шофьори и на пешеходците, няма да отваряме тема. 

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. 

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg.