Отново скандали в градския транспорт на Пловдив. Този път в историята освен обичайните заподозрени – шофьор и кондуктор, е намесен и контрольор. За случката разказва читател на TrafficNews.bg, който е баща на момиче, станало участничка в скандала.  

Всичко станало в рейс по линия N15 във вторник. Тийнейджърка се качила от спирката на мол Пловдив, за да се прибира у дома. Още с влизането си, момичето е било таксувано, но по навик прибрала билетчето в чантата си. Извадила телефона и като всеки млад човек зачатила в социалните мрежи. Две спирки  след това се качила контрола.

Проверяващият се приближил до пътничката, поискал й билета за проверка, но уви, момичето не успяло да намери така важната хартийка. След дълго ровене из чантата успяла да открие билет, но се оказал стар.

“Тогава контрольорът започнал да вика на кондуктора „Разбойник, я ела тука”. Започна да му обяснява, че така лъжел и крадял от фирмата. Тогава  дъщеря ми се е намесила, че не може да намери истинския билет. Контрольорът не го интересувало и слязъл от превозното средство с думите „Ще видиш ти утре””, разказва бащата на пътничката.

От случката тийнейджърката се разтреперила и притеснила. Започнала още повече да рови в чантата си и дори я обърнала на седалката. След минути успяла да открие билета, но вече било късно – контрольорът бил изчезнал.

„Детето веднага е оставило свой телефон за връзка, за да е свидетелка на случилото се. Опитахме да се свържем и с фирмата превозвач, за да обясним ситуацията и да не санкционират кондуктора. Служителят е бил млад, човек, възпитан и заради едно недоразумение да не си загуби работата”, допълва бащата.

Наш репортер се свърза с управата на фирмата превозвач, за да предаде сигнала и да разкаже какво се е случило. От Автотранс Чолаков съобщиха, че ще се запознаят с докладната и ще проверят случилото се. Чак тогава ще преценят какви действия ще предприемат.