Страстите в заседателната зала на Общината по време на пресконференцията, която се превърна в дебат между протестиращи и управляващи, се разгорещиха в средата на дискусията.

Млад мъж, който се представи като Владимир Петров, избухна срещу кмета Иван Тотев, който заяви,че емоционално ситуацията с тютюневия склад също не му харесва.

Г-н Тотев, емоцията си я задръжте. На вас ви липсва здравия разум. Вие сте нагъл печалбар и престъпник", каза Петров. След края на пресконференцията кметът потърси сметка на младежа защо се държи така и отправя подобни обиди.

"Не мога да му отговоря по същия начин. Възпитанието и постът, който заемам не го позволяват”, заяви Тотев. Той допълни, че ще обмисли дали да заведе дело за обида срещу протестъра.

Сред най-разгорещените участници в дискусията бяха редица културни дейци под тепетата, които под една форма или друга получават субсидия от Общината. Председателят на Дружеството на Пловдивските художници Снежана Фурнаджиева, галеристката Веселина Сариева, членът на УС на Пловдив 2019 Манол Пейков, творецът Емил Миразчиев и председателят на фондация ЕДНО Асен Асенов бяха сред хората, които държаха сметка защо Общината не е взела адекватни мерки.

Асенов бе посрещнат в заседателната зала от кмета с думите „И ти ли, Бруте?”, но обръщението към него влизаше в кръга на шегата.

Още новини четете ТУК

TNS.bg