Пловдивчанин бе глобен със 100 лева, че разхожда кучето си без повод. Актът е бил съставен в края на май месец. Мъжът е бил с питомника си на алеята край река Марица. В същото време инспектори от Общинска полиция забелязали, че стопанинът е пуснал животното без каишка. Органите на реда глобили нарушителя, който не бил съгласен с констатацията на полицаите. В акта той написал опровержение, а доводите били, че кучето само се отскубнало.

След законоустановения период стопанинът получил и наказателно постановление, на което пишело, че трябва да заплати 100 лева на Общината.

Той подал молба в съда за отмяна на постановлението, като в мотивите си представил съвсем различна версия за ситуацията. По думите му питомникът му е бил пуснат, защото се е давел и задушавал. В съда е бил разпитан инспекторът, който разказал, че нищо от посоченото в жалбата не е вярно. Той не бил забелязал кучето да има дихателни проблеми, нито друг проблем, налагащ премахване на каишката. Думите му се потвърдили и от друг свидетел.

Магистратите приели разказа на инспектора. Въпреки това обаче отменили акта, защото е имало грешки при съставянето на акта и в самото наказателно постановление - не е посочено на какво основание е наложена конкретната санкция.  Поради това глобата на стопанина е била отменена.