Радвам се, че я убих. Това каза без капка угризение 37-годишният Димитър Ръжев, който в понеделник сутринта уби в хотелска стая 24-годишната Златена Стоянова.

Мъжът бе доведен в Софийският градски съд с белезници и пранги на краката, за да се реши дали да бъде изпратен за 1 месец в психиатрията към затвора в Ловеч, тъй като има данни, че страда от параноидна шизофрения, пише 24 часа.

След безцеремонното признание в съда Ръжев обясни на журналистите, че Златена била демонът, която подала "ябълката на жена му, а тя от своя страна на него".

Пак от обяснянията му пред медиите стана ясно, че не момичето, с което са се познавали от няколко месеца, е причина съпругата му да го напусне. "Остави ме, защото, след като се родиха децата, заобичах повече тях и исках да спя при тях, а не с нея", добави той. Попитан - вярно ли е, че упражнявал домашно насилие над съпругата си, Ръжев каза "Не, само съм я удрял няколко пъти".

Пари, секс, наркотици и алкохол: Как се стигна до убийството на Златена и ареста на Димитър? ВИДЕО и СНИМКИКъщата на Ръжев пази спомен от последния запой на двойката

 

Той отговаряше на журналистическите въпроси бавно и спокойно, без капка угризение, като дори хвърли вината върху Златена с твърдение, че й бил плащал за любовта. Двамата се познавали от няколко месеца и освен в Пловдив и в София, били ходили заедно и в Стара Загора.

По делото бе изслушано и заключение на вещи лица, които допуснаха, че той може и да симулира своето заболяване. Самият обвиняем обясни на съда, че не веднъж е приемал заедно алкохол, наркотици и лекарства срещу шизофренията. От две години сам си ги пиел без да се консултира с лекар, но без тях се чувствал по-добре. Последното хапче пиел ден преди да дойде в София. В същото време на своето пребиваване в хотела пил съвсем малко уиски.

Момичето е починало от задушаване, но след това й е причинена черепно-мозъчна травма с бутилка от уиски, а на финала на зверското престъпление е била прободена в окото с вилица. Съдът реши да го изпрати в психиатрията в Ловеч, където да му се направя изследвания. Според вещите лица не всяко психиатрично заболяване води до невменяемост.

Майката на убитата от пловдивчанин Златена с първи коментар за зверствотоГергана не познавала Димитър Ръжев