Пътници препълват маршрутките в сутрешните часове, пътувайки към Пловдив. С медията ни се свърза наш читател, който разказа, че през последните дни положението в превозните средства е нетърпимо. Става дума за маршрутка по линия 8 от пловдивския градски транспорт.

Линията е до село Скутаре, а много от живущите в селото разчитат на нея, за да стигнат навреме до работните си места.  Маршрутката обаче се оказва тясна, особено в сутрешните часове, когато хора едва се побират вътре. По-тревожни се оказват липсата на дисциплина, самосъхранение и отговорност сред пътниците, тъй като противоепидемичните мерки видимо не се спазват.

По думите на читатели, освен че в маршрутката не може да се седне и хората се возят прави, за дистанция не може да става и на въпрос.

„По-тревожно е, че голяма част от пътниците погазват всякакви закони, като не са с маски. И деца, и възрастни. Колкото и да се опитват шофьорите да предупреждават за маските, то сутрин 80% от пътуващите са без предпазни средства. В комбинация с липсата на дистанция, маршрутката се превръща в бомба със закъснител”, разказва наш читател.

TrafficNews се обърна към фирмата превозвач, за да сигнализира за проблема. От там ни разказаха, че през последния месец пътникопотокът е намален сериозно.

„Казусът с претъпканите маршрутки е било инцидентен случай. В момента много малко хора пътуват, колите са празни. Що се отнася до маските, имаме информационни табели, водачът предупреждава. Това е безотговорност на хората”, заявиха от фирмата превозвач.

Наши читатели ни предоставиха снимки, които са изключително тревожни. На тях се виждат възратни хора, които не са поставили на лицата си каквито и да са предпазни средства. Припомняме, че акциите на полицията за следене спазването на епидемичните мерки продължават.