Питали ли сте се колко автомобили минават на червено ежеминутно по пловдивските улици? Наш читател си направи такъв експеримент, който показа безумието по пътищата под тепетата. За около 30 минути той е снимал кръстовищата на булевард „Княгиня Мария Луиза” с „Лев Толстой” и „Източен”. Второто кръстовище е едно от най-кървавите и с най-много ПТП-та.

Въпреки това от видеото се вижда как автомобили, камиони и дори автобуси масово минават на червено.  Честно казано, ние спряхме да ги броим след 10-ия автомобил, а колко минават на червен светофар ежедневно в целия град  би изглеждало стряскащо.

Пловдив продължава да оглавява „класациите” за най-много катастрофи и нарушения на пътя. Днес дори на свикана пресконференция от полицията специално обърнаха внимание на проблемите свързани с нарушенията.

Най-масовите  в Пловдив обаче остават тези, свързани с превишение на скоростта. Шофьорите под тепетата, изглежда, обичат да натискат педала, сочи статистиката. За същия период – от 1 януари до 12 април – само от „Пътна полиция” са регистрирани общо 10 054 нарушения на Закона за движение по пътищата. Над една трета от тях са за превишена скорост.

Сега вижте всички тези нарушения, които никъде не биват хващани и записвани...