Христо Стоичков е на седмото небе след историческия триумф на "Барселона". Бившият му клуб изхвърли "Пари Сен Жермен" от осминафиналите в Шампионската лига след 6:1 на реванша на "Камп Ноу".

Стоичков се появи с широка усмивка в ефира на базираната в Маями телевизия "Унивисион". "Ухилен съм до уши, много съм щастлив. Не съм просто щастлив, аз най-щастливият човек на света. Това е моята "Барселона"! Тези футболисти играят заради любовта си, а не заради пари", заяви разпалено носителят на "Златната топка" за 1994 г.

"Този отбор няма граници. Тези играчи са големи, те пренаписаха историята. С това, което направиха на терена, показаха защо са в най-големият клуб в света. Аз съм най-щастливият сега, защото в един момент страдах - когато Кавани отбеляза този гол за 1:3".

"Но начинът, по който реагира отборът, беше невероятен. Реакцията до последния съдийски сигнал беше просто перфектна", завърши Стоичков. След което изпрати шест целувки от ефира, които символизираха шестте гола в мрежата на ПСЖ.

За капак Камата спечели облога, сключен в студиото преди двубоя, и избегна участта да води следващото си предаване, докато тича на фитнес пътека. На това изпитание ще трябва да се подложи неговият колега Едгар Мартинес.