Женя Стоенчева вече е оперирана, но цялата сума не е събрана докрай. Младата пловдивчанка се нуждаеше от спешната интервенция, за да продължи нормално живота си. Бяха отстранени 4 периневрални менингиални кисти на Тарлов, които дълго време притискаха нервите в гръбначно-мозъчния канал на Женя.

Тя все още е със силни болки, които обаче се очакваха след такава операция. Тя и съпругът и ще останат в клиниката до 2-ри март, след което се прибират в България.

Срокът за възстановяване ще е дълъг. Ще посещава контролни прегледи в клиниката.

През последната седмица състоянието на Женя се е влошило. Спешно е трябвало да замине и да бъде оперирана. Семейството се свързват с клиниката, от където са направили компромис и са приели жената. Условието е било превот на 50% от сумата.

Сега обаче трябва да се набавят средства за останалата част. Необходими са още 19 хиляди евро. Остатъкът от сумата за операцията е непосилна за нея и съпруга й.

Женя е на 34 години. От 2015 година тя се оплаква от болки в гръбначния стълб и слабост в краката. Не може да стои повече от 15 минути права или седнала. Близо година специалистите не успяват да й поставят диагноза, а състоянието й се влошава, затова започва да търси консултация в чужбина.

През септември миналата година й е поставена диагноза „Киста на Тарлов” от клона в Кипър на „Американски институт по минимално инвазивна хирургия”. Кистите на Тарлов представляват разширения на нервните обвивки, които постепенно водят до болезнена радикулопатия. Ако не се проведе правилно лечение, има риск от инвалидизация. 

Ако искате да помогнете на пловдивчанката, може да дарите на следната банкова сметка:

Банка ДСК
IBAN: BG86STSA93000024092469
BIC: STSABGSF
Титуляр: Женя Ангелова Стоенчева

Снимка на Да помогнем на Женя.

Зов за помощ от Пловдив! Млада жена се нуждае от спешна операция, за да живее СНИМКИ