Бойко, ние сме с теб! С такива лозунги местните структури на ГЕРБ посрещнаха своя лидер в Пловдив. На някои от присъстващите веднага им направи впечатление фактът, че със същия шрифт и почти същото съдържание преди време бяха и лозунгите в защита на пловдивския кмет Иван Тотев, когато срещу него беше повдигнато обвинение за нанесени щети на Общината за 1 милион лева.

Очакваше се заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив да дойде и заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. С Борисов обаче в залата са Менда Стоянова и Делян Добрев, видя репортер на Trafficnews.bg. В момента Борисов представя акценти от предизборната програма пред симпатизанти, представители на местния бизнес, общински съветници и граждани.

"Можем да си поставим само 4 приоритета. Не мога да си поставя цел да станем 9 милиона, каквато цел си постави другарката Нинова - това е доброволен акт. Ние залагаме на образование. Затова ще увеличим двойно заплатите на учителите", каза в началото на изявлението си Бойко Борисов.

Според него заслугата да се справим с наркотиците и трафика през митницата е заслуга и на главния прокурор, който е от Пловдив. 

"Чухме от БСП на конгреса само обещания. Ние не загубихме от БСП. Не знам КОЙ предложи Радев - с всичките ми симпатии към него, но като гледам кого слагат във втория ешелон, ми изглежда като БСП под прикритие", каза лидерът на ГЕРБ. Той обясни, че иска демонополизация на здравната каса, администрацията да стане електронна - това, че е тромава, дразнело хората.

"Сега се молиш на чиновничките, отиваш при някоя Мими, тя решава да пие кафе, после говори с децата и когато е на кеф, ти издава документа. Ако бързаш, търсиш друга Мими, която познаваш, да придвижи документа. Това се превръща в национален спорт - обикаляш институции и те правят на маймуна", емоционално даде пример в подкрепа на тезата си тромавата администрация.

По-нататък бившият премиер продължи със съждения конкретно за Пловдив. Според него не се знае къде е центърът на града, започвал "откъм Пазарджик", имало много заводи, "развиваме се", заключи Борисов.

Пенсионерка от залата се провикна и попита за размера на пенсиите. Бойко каза, че БСП навремето са "разказали играта" на пенсионните фондове. "Пенсиите са 6 млрд. лева. Една Хемус струва 1 милиард. Ако не бяхме платили Белене на БСП, щяхме да дадем 1,5 милиарда за пенсии", обясни Борисов.

Какво каза още Бойко Борисов в залата - вижте във видеото:

Очаквайте продължение!