Две бутилки, пълни с пластмасови капачки, донесе преди минути в редакцията на TrafficNews.bg бизнесменът Валери Пенчев. Собственикът на „Мебели Марини”  организирал целия квартал около ул. „Петър Васков” в Кючук париж, за да се включат в кампанията на сайта ''Една капачка - частица щастие''.  Пластмасовите капачки  се предават в пунктове за събиране, и в тяхна замяна се взимат инвалидни колички за деца в неравностойно положение. 

„За първи път научих за кампанията преди 9 години, когато бях в Швейцария. Там пред всеки супермаркет имаше огромни контейнери, в които хората събираха капачки. Зарадвах се, когато разбрах , че вече и можем да помогнем на болните деца” разказа Пенчев.  Той оставил две празни бутилки от минерална вода пред вулканизатора на ул. „Петър Васков”. „Наблизо има автомат за кафе и безалкохолно и от там всеки ден минават десетки хора. Питат защо събираме капачките, ние им обясняваме и те се включват. Някои дори събират в къщи и ни ги носят. Децата от махалата също са много активни” разказва мебелистът.  

Кампанията на TrafficNews.bg продължава. ''Една капачка е един болт от количка за дете инвалид. Ние като граждани на тая държава, трябва да мислим и за децата, които не могат да ритат топка или да бягат по игрищата. Трябва да се събуди онова чувство в нас, на съпричастност'',коментира Тишо един от основателите на идеята в Пловдив. 

Всеки, който може да събира пластмасови капачки, може да ги предава в редакцията на TrafficNews.bg на бул. „Никола Вапцаров” №3 Г .  Всички капачки се предават в учредените за целта пунктове , в замяна на които се дават помощни колички за деца в неравностойно положение. 

Още добри примери ВИЖТЕ ТУК

Харесайте инициативата и във страницата на кампанията във фейсбук

TrafficNews.bg