Пред 7000 привърженици ГЕРБ закрива националната си кампания в пловдивската зала "Колодрума" в петък. Местата в новото спортно съоръжение се оказали малко и организаторите поставят 900 допълнителни стола в близост до сцената. Присъстващите са предимно от Пловдив и областта, от страната се очаква да пристигнат около 1000 души.

Точно в 16 часа на нея излизат изпълнителите Мария Илиева, "Сигнал", пловдивското трио "Сопрано", солистката на хор "Ангел Букорещлиев" Любомира Петрова и ансамбъл "Тракия". Те ще забавляват присъстващите в продължение на час. Всичко ще се предава на три големи екрана, единият от тях ще е зад сцената. Така тези, които са седнали зад нея, ще могат да виждат церемонията. 4 камери с най-висока резолюция, една от които ще се движи като кран, ще заснемат мероприятието.

В 17 часа на сцената ще излязат Бойко Борисов, Цветан Цветанов и водачите на листи от цялата страна. Специално на събитието ще присъства и Антонио Лопес, секретар на Европейската народна партия, чийто член е ГЕРБ. Заключителното послание ще произнесе председателят на партията Борисов.

Организацията за финала на кампанията върви повече от седмица. Оргсекретарят на партията Цветомир Паунов лично огледа залата. Взети са мерки за сигурност. Досега ГЕРБ винаги е закривал кампаниите си на Античния театър в Пловдив. Неговият капацитет обаче е 3000 места. По тази причина е предпочетена новата зала, а и заради неустойчивото време.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление!