Повечето деца, а и някои възрастни, вярват, че във вечерта преди Коледа, трябва да оставят чаша мляко и домашно приготвени сладки, с които добрият старец да се почерпи.

А ако той не дойде, може да изядете сладките и сами.

Ето как да ги приготвите:

за тестото:
400 - 500 г брашно
150 г кафява захар
60 г масло
2-3 яйца
3 с.л. мед
2 с.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
подправки за меденки

за белтъчената глазура:
1 белтък
150 - 200 г пресята пудра захар
няколко капки лимонов сок (за блясък)

Смесете яйцата и меда, разбийте добре и добавете захарта и маслото.

Прибавете содата при брашното, смесете с течните съставки и подправките и оформете тесто.

Разточете и оформете меденките.

Печете на 160 градуса до готовност.

Украсете сладките със смес от белтък и пудра захар.

И... готово! Дядо Коледа вече може да идва - има с какво да го почерпите!

TrafficNews.bg

Източник: vesti.bg