Директорът на МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев излезе с първи коментар след акцията срещу Александър Апостолов, който снощи бе арестуван за шофиране след употреба на упойващи вещества. 

Реакцията му дойде, след като Александър Апостолов излезе с брифинг, в който заяви, че нито е употребявал, нито е държал наркотици в дома си и че действията срещу него изглеждат като преднамерена атака заради разследванията на медийната му група.

По думите на Рогачев действията на полицаите по линия на разкриване на престъпления свързани с наркотици са насърчавани от него и това е част от приоритетите в работата му. 

В същото време Апостолов бе категоричен, че ще се подложи на кръвни изследвания и на полиграф, посочен от безпристрастна страна, за да докаже невинността си. 

Александър Апостолов: Полицаи, обект на наши разследвания, са в основата на атаката срещу менГотов съм да дам кръвна проба във всяка лаборатория и да застана на детектора на лъжата, за да докажа, че обвиненията срещу мен са изфабрикувани, заяви издателят на TrafficNews

Ето и цялата позиция на шефа на полицията в Пловдив след пресконференцията на Александър Апостолов:

Още при встъпването ми в длъжност, като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив заявих пред хората кои са основните ни приоритети на работа. Едни от най-важните са именно противодействие на разпространението и притежаването на наркотици, както и стриктния контрол над участниците в движението по пътищата. Защото и при употребата на дрога и при безконтролното шофиране има голяма вероятност хора да загубят живота си. Поради тази причина няма и не може да има компромис за гражданите извършили престъпления свързани с разпространение или притежание на забранени вещества, за пияните и дрогираните водачи, които рискуват своя живот и този на останалите. И това безкомпромисно отношение е към всеки престъпил правилата, независимо от социално-икономическия му или някакъв друг статус. Твърдо заставам до служителите от структурите на ръководената от мен областна дирекция, които стриктно, съвестно и безукорно изпълняват своите ежедневни служебни задължения в името на обществения интерес. Не само заставам, но ги и насърчавам да го правят, тъй като това е същността на работата ни, като служители на МВР. Животът, здравето, сигурността и спокойствието на хората от Пловдив и областта са по-важни от всичко останало.

В позицията на директора на полицията обаче липсват отговори на основните въпроси, поставени на брифинга, даден от Апостолов, а именно за проверка при пътно нарушение ли е спрян издателя или полицейското мероприятие е било планирано, защо полицаи от едно районно управление са работили на територията на други две, спазени ли са всички процедури при извършване на полицейските проверки и др.