Половин час след брифинга, даден от издателя на TrafficNews Александър Апостолов , на който той съобщи, че е мишена на полицаи, замесени в схеми с проституция и наркотици, едно от поемните лица, присъствало на обиска в дома му, е било отведено с полицейски автомобил в районно управление. 

Както съобщи Районна прокуратура , срещу Апостолов е образувано бързо производство за шофиране след употреба на накотични вещества. При условията на неотложност е било извършено претърсване в дома му, където в гардероб в жилището е установено наличие на бяло прахообразно вещество, както и 10 таблетки „Ксанакс“. 

Веднага, след като бе освободен от ареста, Александър Апостолов даде пресконференция, в която изнесе редица смущаващи факти както около самия арест, така и за лицата, извършили обиска в дома му. Той е категоричен, че не употребява наркотици и веднага след драг чека е поискал да му бъде направена кръвна проба. Също така твърди, че ще направи паралелни кръвни проби и ще се подложи на детектор на лъжата, за да докаже невинността си. 

На брифинга той разказа и подробности от обиска, като заяви, че при присъстващите поемни лица и адвоката му не са имали видимост към гардероба, в който полицейският служител твърди, че е открил забранени вещества. Възрастна жена, която живее в същия блок и която е била поемно лица, веднага след брифинга е била отведена с полицейска кола в районно управление. 

TrafficNews изпрати серия запитване до пресцентъра на пловдивската прокуратура, а също така и серия въпроси до министъра на вътрешните работи , директора на ГД Национална полиция и Директора на Областната дирекция на МВР - Пловдив във връзка с информацията, изнесена от Апостолов. 

Очакваме отговор на следните питания: 

- Има ли конкретен сигнал, по който срещу Александър Апостолов има
полицейска проверка за конкретно престъпление или той е бил спрян за
пътно нарушение?

-  Практика ли е полицейски служители от дадено районно да работят на
територията на друго районно управление по линията на пътен контрол?

- Спазен ли е протоколът за извършване на тест за наркотици , след
като проверката е извършена на улицата, при сравнително ниски
температури?

- По чие нареждане е извършен обискът в дома на Александър Апостолов?

- Каква е връзката между обиска в дома на Апостолов и обиска в дома на подставено лице , участвало в серия репортажи за проституцията в Пловдив, тъй като двете претърсвания са извършени от едни и същи полицейски служители?

- По чие нареждане е извършен обискът в дома на подставеното лице, защо на място не са присъствали поемни лица и защо не е издаден съответния протокол?

- Служители, участвали в обиска в дома на Апостолов, обект ли са
вътрешни проверки или разследване?

- На какво основание едно от поемните лица от огледа в жилището на
Александър Апостолов днес следобед е отведено с патрулен автомобил в
районното управление?


- Ще бъде ли назначена вътрешна проверка във връзка с твърденията на
А. Апостолов за полицейски чадър върху схема за проституция  в
Пловдив?

 

Александър Апостолов: Полицаи, обект на наши разследвания, са в основата на атаката срещу менГотов съм да дам кръвна проба във всяка лаборатория и да застана на детектора на лъжата, за да докажа, че обвиненията срещу мен са изфабрикувани, заяви издателят на TrafficNews