Собственикът на TrafficNews Александър Апостолов не е употребявал наркотици през последните 5 години, не е употребявал ксанакс в същия период и не е поставял наркотични вещества в гардероба в дома си. Това са резултатите от полиграфа, на който вчера той се е явил. 

Във вторник сутринта пловдивският предприемач бе спрян за проверка при съмнителни обстоятелства и след отричателен тест за алкохол и положителен - за наркотици, той настоява да му бъде направена кръвна проба. Няколко часа по-късно в жилището му е извършен обиск, при който полицейски служител открива в гардероба му салфетка, в която има 10 хапчета ксанакс и бяло прахообразно вещество, чието съдържание до този момент не е ясно. Апостолов бе задържан за 24 часа, а след като излезе от ареста без да му бъде повдигнато обвинение, той даде пресконференция, на която заяви, че въпросната проверка е провокация, целяща да дискредитира не само него, но и компаниите, които той управлява. Бе категоричен, че не употребява наркотици, а също така няма представа какъв е произхода на веществата, открити в дома му, а подозренията му са, че те са подхвърлени. Той разкри, че  полицаи, които са участвали в акцията срещу него, са обект на журналистическо разследване. Пред журналисти от пловдивски и национални медии, той заяви, че още на следващия ден ще мине през детектор на лъжата и ще даде още една кръвна проба в лицензирана лаборатория. 

След разкритията на Александър Апостолов: Полицаи отведоха поемно лице в районнотоСтандартна процедура или превишаване на правомощията?

В сряда сутринта той е дал кръв в една от най- реномираните софийски лаборатории, като пробата е изпратена в лаборатория в Германия, а резултатите, ще бъдат известни след десет дни. /За сравнение резултатите от кръвните проби за наркотици у взети при проверки на КАТ, се обработват в рамките на 40-50 дни/. Наличието на наркотични вещества в организма може да бъде отчетено 6 месеца, след тяхната употреба, са категорични специалистите. 

След това издателят и съпругата му са се е подложили на полиграф в най-голямата българска консултатнска компания "АСЕС", която е водеща  в областта на психологическите услуги в подкрепа на бизнеса. Тя е специализирана в полиграфски изследвания, като в нея работят известни български психолози. 

Двамата са били запознати с метода, по който се провежда изследването, снети са им биографични и данни за здравословното състояние. Записаните данни са оценени с помощта на Емпиричична система за оценка ЕSS-M , който е научно обоснован протокол за оценна на данни от полиграфски изследвания. 

На въпросите, свързани с твърденията  на полицията - за шофиране под влияние на наркотични вещества и притежание на наркотици, Апостолов е отговорил с НЕ, а полиграфът е отчел , че той казва истината. Същият е и резултатът при съпругата му, която е категорична, че не е поставяла салфетка с наркотици в гардероба. 

"Не съм имал никакво съмнение в резултата от полиграфа, защото казвам истината. Очаквам и резултатите от изследването на кръвната проба в Германия. Давам си ясна сметка, че се изправям срещу хора, които имат възможност и желание да ми навредят, погазвайки закона, който точно те трябва да пазят. Но това няма да ми попречи да изнеса всички факти около този саботаж, както и причините да се стигне до тук", заяви Апостолов. 

Той напомни, че ако някоя медия или институция желае, той може да се яви отново на полиграф и кръвна проба, в посочени от тях лаборатории.