Точно преди един месец, на 12 март 2021 г.  издателят на информационните сайтове TrafficNews , Plovdiv Time, GlasNews и PlovdivNow Александър Апостолов бе  спрян за проверка при съмнителни обстоятелства в Пловдив, на бул. „Шести септември”. След отрицателен тест за алкохол и положителен - за наркотици, той настоява да му бъде направена кръвна проба. Няколко часа по-късно / в условия на неотложност!/ в жилището му е извършен обиск, при който полицейски служител открива в гардероба му салфетка, в която има 10 хапчета ксанакс и бяло прахообразно вещество, чието съдържание до този момент не е ясно. Апостолов бе задържан за 24 часа, а след като излезе от ареста без да му бъде повдигнато обвинение, той даде пресконференция, на която заяви, че въпросната проверка е провокация, целяща да дискредитира не само него, но и компаниите, които той управлява. Бе категоричен, че не употребява наркотици, а също така няма представа какъв е произхода на веществата, открити в дома му, а подозренията му са, че те са подхвърлени. Той разкри, че  полицаи, които са участвали в акцията срещу него, са обект на журналистическо разследване. Пред журналисти от пловдивски и национални медии, той заяви, че още на следващия ден ще мине през детектор на лъжата и ще даде още една кръвна проба в лицензирана лаборатория. 

На 14 март, ден след като е освободен от ареста, Апостолов дава  кръв в една от най- реномираните софийски лаборатории, като пробата бе изпратена в Laborlimbach, в Хайеделберг, Германия. Германската лаборатория е провела необходимите изследвания и е върнала писмо с резултатите. Всички изследвани показатели са ОТРИЦАТЕЛНИ. Анализът не е установил наличието на наркотични или упойващи вещества в кръвта на издателя. 

Резултатите от кръвните проби за наркотици у взети при проверки на КАТ, се обработват в рамките на 40-50 дни. Наличието на наркотични вещества в организма може да бъде отчетено 6 месеца, след тяхната употреба, са категорични специалистите. 

Същият ден издателят се подлага и на полиграф в най-голямата българска консултантска компания "АСЕС", която е водеща  в областта на психологическите услуги в подкрепа на бизнеса. Записаните данни са оценени с помощта на Емпирична система за оценка ЕSS-M , който е научно обоснован протокол за оценка на данни от полиграфски изследвания. 

Заключението на експертите е, че Александър Апостолов не е употребявал наркотици през последните 5 години, не е употребявал ксанакс в същия период и не е поставял наркотични вещества в гардероба в дома си.

Месец след ареста все още няма  резултати от кръвната проба, не е оповестено и съдържанието праха във въпросната салфетка, открита в гардероба в дома му.

"Не съм имал никакви съмнения в резултатите, тъй като аз съм невинен, а  това са реномирани независими лаборатории. С интерес очаквам резултатите от кръвната проба, която бе взета след проверката на пътя. Категоричен съм, че въпреки твърденията на полицията, не се касае за рутинна проверка при СПО, а съм бил следен  и направеният тест за наркотици е бил манипулиран. Веществата  открити в дома ми са подхвърлени. И това далеч не е всичко. Кръвната ми проба е била занесена в София от същия полицейски служител, който откри въпросната салфетка в гардероба. Тъй като имам информация, че това е извършено в нарушение на установените процедури, съм пуснал жалба в прокуратурата. Причината за атаката срещу мен са серия разследвания срещу полицейски служители, по които нашите журналисти работят и които скоро ще бъдат публикувани. Също така сме сезирали и съответните институции. 

Давам си ясна сметка, че се изправям срещу хора, които имат възможност и желание да ми навредят, погазвайки закона, който точно те трябва да пазят. Но това няма да ми попречи да изнеса всички факти около този саботаж, както и причините да се стигне до тук", заяви Апостолов.  „Бих искал да поканя и полицаите, които участваха в проверката и обиска в дома ми, също да се подложат на полиграф и кръвни тестове за наркотици в избрана от тях лаборатория. Аз съм готов да поема разходите” хвърли ръкавицата издателят.

Александър Апостолов се подложи на детектор на лъжата! Резултатите опровергават полициятаДавам си ясна сметка, че се изправям срещу хора, които имат възможност и желание да ми навредят, погазвайки закона, който точно те трябва да пазят, казва издателят на TrafficNews и Glasnews

Александър Апостолов: Полицаи, обект на наши разследвания, са в основата на атаката срещу менГотов съм да дам кръвна проба във всяка лаборатория и да застана на детектора на лъжата, за да докажа, че обвиненията срещу мен са изфабрикувани, заяви издателят на TrafficNews