Тази година Европейската Асоциация по Образна диагностика (ESR) организира Европейския конгрес по Образна диагностика (ECR). Той се проведе онлайн от 3 до 7 март.

Като част от най-новата концепция на Асоциацията по време на конгреса се представят филми, под надслов The ECR Pop-Up World Tour, отразяващи всекидневието, работния процес, практиката, научните и творческите търсения на рентгенологичната общност във всяка една държава, като наред с това се разкрива културния и социалния облик на страната домакин.

Доц. Николета Трайкова – Председател на Комитета по външна политика и комуникации към European Society of Radiology, беше домакин на първото представяне, излъчено през първия ден на конгреса от 16:45-17:35 CET, което съвпадна с Националния празник на страната ни – 3 март.

В 50-минутен филм доц. Трайкова представи България, град Пловдив, Медицинския университет – Пловдив, УМБАЛ „Св. Георги“, интересни интервюта, поздравления и пожелания. В продукцията имат участие Здравко Димитров - Кмет на Пловдив, проф. Мурджева – Ректор на МУ – Пловдив, проф. Джамбазов – Директор на УМБАЛ „Св. Георги“, български и чуждестранни студенти, както и много лекари от Отделението по образна диагностика.

Представен онлайн по 1-ви Канал на конгреса и чрез различните социални мрежи, филмът достигна до всички членове на ESR – над 120 000 от 182 страни, и предизвика много положителни отзиви и аплодисментите от цял свят.