Една добре балансирана диета е най-важният фактор за здраво тяло. Това може да е изненада, но има някои продукти, които ще ви помогнат да отслабнете по-бързо и по-лесно.

 

Някои от тези храни всъщност изгарят мазнините, докато ги ядете, докато други могат да контролират апетита ви, да повишат метаболизма ви или да намалят апетита за сол и захар.

Това означава, че вашата диета трябва да включва здравословни храни, които ще ви помогнат да отслабнете.

За да направите това, имаме 25 продукта, които ще ви помогнат да изгаряте излишната мазнина.

1. Замразени плодове

Зъмразените плодове са отлична нискокалорична закуска. За да ускорите изгарянето на мазнините, опитайте се да ядете малини, боровинки, ягоди и боровинки поне веднъж на ден.

2. Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове са богати на хранителни вещества и с ниско съдържание на калории. Опитайте се да включите повече лимони, портокали и грейпфрути в диетата си. Те ще подобрят храносмилането ви.

3. Авокадо

Авокадото е богато на здравословни мазнини. Всъщност, яденето на половин авокадо на ден може да предотврати преяждане и премахване на коремни мазнини.

4. Овесена каша

Богататата на фибри овесена каша може да бъде перфектната закуска за вас. Добавете ядки, плодове и семена, и ще получите закуска, която ще намали апетита ви и ще ви държи по-дълго.

5. Сладки картофи

Можете да използвате сладки картофи като гарнитура. Това ще намали дневния ви прием на калории, пише Zajenata.bg.

6. Канела

Канелата подобрява метаболизма ви с до 20%. Добавете я към овесена каша, кисело мляко, за да ускорите изгарянето на мазнините.

7. Яйца

Яйцата са богати на здравословни мазнини и протеини. Сварете две яйца сутрин и се насладете на здравословна закуска!

8. Горчица

Научно е доказано, че горчицата увеличава изгарянето на калориите с 20%.

9. Протеинов прах

Използването на протеинов прах е прост и ефективен начин за снабдяване на организма с протеини. За да изградите мускули, трябва да пиете след тренировки.

10. Джинджифил

Според проучванията джинджифилът е наситен с киселини, които могат да понижат холестерола и да повишат метаболизма.

11. Постно червено месо

Той е отличен източник на есенциални мастни киселини, В12, фолиева киселина и желязо. Ако искате да отслабнете, не забравяйте да балансирате диетата си със свинско, шунка, агнешко, бекон и говеждо месо.

12. Лют пипер

Лютият пипер намалява апетита и увеличава метаболизма ви.

 

13. Пуканки

Пригответе свои собствени пуканки с билки, и там ще имате питателна закуска, която е много добра за отслабване.

14. Извара

Нискокалорична и високо протеинова извара трябва да се консумира за вечеря със семена и плодове.

15. Пиле

Пилето е богато на мазнини. За да осигурите на организма необходимите витамини и да увеличите ситостта, яжте пиле с грил със зеленчуци.

16. Риба

Рибата има високо съдържание на протеини и омега-3 мазнини. Ако искате да ядете мазни храни, опитайте сьомга, сардини, скумрия или риба тон.

17. Домати

Доматите са отличен източник на витамини и антиоксиданти. Това означава, че салата от домати е перфектната вечеря за загуба на тегло.

18. Фасул и леща

Фасулът и бобовите култури съдържат витамини, фибри и протеини. За да осигурите на организма необходимите хранителни вещества и да изгорите излишната мазнина, трябва да ги консумирате със зеленчуци.

19. Диня

Динята е невероятен плод, който съдържа няколко калории и е много полезен за отслабване.

20. Пълнозърнести храни

Ако целта ви е да отслабнете, е много важно да избягвате белия хляб и белия ориз. Не забравяйте да ги замените с пълнозърнести.

21. Вода

Знаем, че водата е от съществено значение за нашето здраве. Ежедневният прием на достатъчно вода може да подобри храносмилането и да подобри метаболизма.

22. Ядки

Ядките имат способността да намаляват глада, да намаляват холестерола и да насърчават загубата на тегло. За да получите най-голяма полза, яжте 20 грама ядки на ден.

23. Мляко

Млякото съдържа витамин D и калций, които са много полезни за вашето здраве. Въпреки това е много важно да се използва обезмаслено мляко!

24. Зеленчуци

Зеленчуците предлагат невероятни ползи за здравето. Те са с ниско съдържание на калории и богати на хранителни вещества. Ако искате да изгаряте мазнини, включете в диетата си зеленчуци, особено броколи, спанак, лук, моркови и краставици.

25. Ябълки

Ябълките доставят на тялото ви фибри, минерали и сложни въглехидрати, което означава, че те са перфектната закуска за отслабване.