Здравословните бисквити само с краве масло, които предизвикаха фурор на пазара, са още по-достъпни. Вкусотията, която е 100% българско производство на "Захарен комбинат Пловдив" АД, вече може да се намери в две от най-големите вериги в страната – „Кауфланд”, „Метро” и „BulMag”

През последните месеци бисквитите, в които няма хидрогенирани или палмови масла, се разграбват с невиждана сила в търговската мрежа на Пловдив, София, Варна, Шумен, Разград и Търговище.

Производителят "Захарен комбинат Пловдив" АД отговаря на активното търсене на продукта, като работи дейно за зареждането и в останалата част от страната. Чрез "Кауфланд" и "Метро" вече в почти всички големи градове бисквитите са достъпни.

Кравето масло в бисквитите е ценен млечен продукт, употребяван от хилядолетия. То е особено препоръчвана за младия организъм мазнина, защото подпомага усвояването на витамини и други полезни мастноразтворими вещества, като така способства за добрата имунна защита.  Важно е бисквитите само с краве масло да се съхраняват на сухо и хладно място!

Това са и първите бисквити в България, които са изцяло с краве масло. У нас няма Български държавен стандарт за бисквитите и други тип лакомства, които постоянно се дават в детските градини и се продават по лавките край училищата. По-голямата част от тях  са именно с пламово масло.

Неслучайно и потребителите в България вече виждат разликата и новите бисквити набират вече все по-голяма популярност. 

„Основният състав е брашно, захар и краве масло. Вкусът им е изчистен и традиционен – на добро печиво. Ухаят на краве масло и имат хрупкава консистенция. Създават усещане за домашно приготвена вкусотия”, обясняват технолозите на комбината.

„Производството на тази бисквита с краве масло отговори на потребностите на  хората, които търсят все по-често нещо вкусно, качествено и здравословно за ядене”, заяви изпълнителният директор на „Захарен комбинат Пловдив" Петър Стойков.

„Новото при този продукт е, че е единствено и само с краве масло. Няма никакви палмови масла и вредни мазнини, които се слагат, за да се държи ниска цена. Ние решихме да пуснем този продукт с краве масло така, както е правен едно време преди 100 години, когато не е имало палмови продукти в България и не е имало китайци, които да внасят палмови масла”, обясни още Петър Стойков. 

Обикновените бисквити само с краве масло представляват хрупкави ароматни бисквити от еластично тесто. Формата им е квадратна с гладка перфорирана повърхност и накъдрени ръбчета. 

Подходящи са за директно консумиране, както придружени от чай, кафе или мляко. Много добре стоят в домашно приготвена торта или попарка за децата. 

Съставът е съобразен с изискванията на българското законодателство и стандарти! Опаковат се в полипропилен със закачлив дизайн и се транспортират в кашони от вълнообразен картон. Бисквитите не съдържат никакви хидрогенирани и палмови мазнини!

Другият хит в момента са бисквитите „Мадагаскар”. Те са ароматни, хрупкави и вкусни и са атрактивни, както за майките, така и за децата.

Заради големия интерес, публикуваме веригите магазини по градове, в които могат да бъдат намерени бисквитите само с краве масло:

Пловдив: Лекси, Фреш, Триумф, Слънчеви лъчи, БББ,  Кафуланд

Варна: Макао, Стармаркет, Булмаг, ПРИМЕРА, НА БЛИЗО,  Кафуланд

Шумен: БУЛМАГ,  Кафуланд

Бургас: Метро, Кафуланд

Търговище: БУЛМАГ,  Кафуланд

София: Дени 2000, Макс, Рекорд, Фреш, Еко Маркет, Брилянт, ВМВ, Бодинор, Деница, ЗОДИ, Кауфланд

Вкусните бисквити само с краве масло можете да откриете и във всеки магазин от веригата Метро и Кафуланд в цялата страна!