Можеш ли да поддържаш фигурата си след диета, без да си върнеш килограмите двойно? Отговорът е "ДА", стига да не допускаш тези грешки: 

Отслабването не е толкова трудно. Поддържането на добрия краен резултат е далеч по-сложна задача. Изгубените килограми могат лесно да се върнат и дори в някои случаи да се удвоят.

№1: Завръщане към обичайния режим на хранене

Тялото ти вече е свикнало с нискокалоричния режим на хранене и рязкото преминаване към нормалния начин на живот предизвиква огромен стрес за организма и по този начин килограмите се връщат мигновено. Ако искаш да запазиш фигурата си, постепенно добавяй продукти към хранителния си режим. Не изпадай в крайности: нито при отслабването, нито при възстановяването след това. Храни се балансирано и здравословно.

№2: Строги хранителни ограничения

Отново ти напомняме, че не бива да изпадаш в крайности. Храната ти трябва да бъде разнообразна и да не изключва консумацията на въглехидрати и полезни мазнини.

№3: Не се интересуваш от състоянието на червата

Учените отдавна са установили пряка връзка между състоянието на чревната ти флора и загубата на тегло. Бактериите, които изграждат здравословна чревна микрофлора, контролират производството на някои хормони. Един от тях е грелинът, който е отговорен за чувството на глад. Добави в диетата си храни с пробиотик, за да поддържаш доброто състояние на червата.

№4: Не спиш достатъчно

Недостигът на сън се отразява негативно на хранителното поведение и метаболизма.

№5: Не се движиш достатъчно

Физическата активност е основата на хубавата фигура и на здравото тяло. Ако искаш да постигнеш добри крайни резултати, трябва не само да промениш хранителните си навици, но и нивото на физическа активност.