Ако сте спрели да пушите или сте запален пушач, най-бързият начин да изчистите тялото си от никотин е с помощта на няколко храни.

Спанак

Фолиевата киселина е много важна за нормалното функциониране и развитието на организма, но също така помага на тялото да се отърве от никотина. Спанакът съдържа голямо количество фолиева киселина.

Броколи, карфиол и зеле

Този зеленчук е изключително здравословен. Освен че съдържа полифеноли, за които е доказано, че са полезни за намаляване на различни възпаления в храносмилателния тракт, той съдържа и антиоксиданти, които пречистват организма от много токсини. Гответе ги възможно най-кратко, за да запазите пълната им хранителна стойност.

Зелен чай и витаминна вода

При тютюнопушене тялото губи необходимата течност и тялото се дехидратира много по-бързо. Пиенето на големи количества домашна витаминна вода, която лесно можете да си направите сами, както и зелен чай, пълен с антиоксиданти, изхвърлят никотина от тялото.

Моркови

Никотинът унищожава кожата и я прави безжизнена и суха. Ако искате да се отървете от тези странични ефекти от пушенето, яжте повече моркови. Те съдържат големи количества витамини А, К, С и В, които са основното средство за прочистване на организма. Изцедете моркова в сокоизстисквачка, смесен с ябълка и лимон, или го настържете в салата.

Киви, лимон и портокал

Освен водата, пушенето премахва от организма витамините А, С и Е, които укрепват имунната система и помагат на организма да се бори с различни инфекции и бактерии. За да компенсирате изгубените витамини, яжте киви или изпийте чаша лимонада. Портокаловият сок хидратира тялото, осигурява необходимите витамини, но също така прочиства организма от никотин. Изцедете два портокала, добавете малко вода и пийте между храненията.