Авторите на книгата „Осемчасова диета“ Давид Зинчзенко и Петър Мор показват план за отслабване, в който ядете колкото искате и сваляте килограми. Книгата се появила наскоро, преди няколко месеца, а Давид Зинчзенко обещава на читателите, че могат да загубят излишните килограми само трябва да се придържа към указанията.

Правилото е да ядете само в периода от 9 сутринта до 5 следобед или от 11 сутринта до 7 вечерта, защото така тялото лесно разгражда храната.

Има цикъл от осем часа, когато се яде и цикъла от 16 часа, когато не ядете почти нищо.

И така всеки ден ..

В продължение на 16 часа човешкото тяло трябва да бъде фокусирано върху почивка , а не върху храносмилане.

Мнозина привърженици на диетите подчертават, че идеалното време за ядене е от 9 до 17 часа, въпреки че в практиката и времето от 8 до 16 или от 10 до 18 часа не е необичайно. Които и период да изберете, важно е в него да приемате всички необходими дневни калории.

В тази диета няма забранени храни, но е забранено преяждането. Яжте колкото ви е нужно, но не прекалявайте с количествата. Десертите и алкохолните напитки също могат да се консумират, но умерено.

Ако поради натоварените си задължения забравите за закуска има решение … Изпийте чай или кафе и когато имате свободно време започнете с 8- часовият цикъл на хранене. За разлика от другите диети при тази диета всичко е разрешено и може да се яде през всичките 8 часа.

Някои общи препоръки –  добре е да консумирате естествени хранителни стоки и да намалите промишлените. Авторите на диетата също препоръчват осем минути упражнения всеки ден.