Празниците свършиха, а вие планирано сте си позволили да се отпуснете и да се насладите на храната. Сега вече, когато нямате оправдание за прекомерното ядене и пиене на любимата алкохолна напитка, е време за ново начало и детоксикация на организма.
Ето пет начина, по които можете да изчистите тялото си:

Йога за храносмилане

[/userfiles/files/4933.jpg]

Няма нужда да чакате да дойде понеделник, за да започнете с почистване на тялото.
Йога може да практикувате винаги, когато искате, а много от позите въпреки останалото са предназначени и за да подобрят храносмилането. Ако искате динамични тренировки, бягането и сърдечно-съдовите упражнения сутрин са чудесен начин да се събудите и да започнете деня свежи.

Започнете деня със зелен чай

[/userfiles/files/5-chaya-koito-shte-pomognat-da-otslabnete-Peppermint-tea1%281%29%281%29.jpg]

Празничната храна е пълна с мазнини, сол и захар, така че след така силния микс е необходимо да се обновят вкусовите рецептори. В блендер направете сок от зелени зеленчуци за детоксикация, който по естествен път ще премахне токсините от организма. С този сок ще се "актуализират" вкусовите рецептори, и така ще намалите желанието за мазна храна, на която сте свикнали в предишните дни.

Не правете повторениe
Коледните и Великденски празници са вече зад нас. Това, че хладилника е пълен с остатъци от вкусна и нездравословна храна не трябва да означава, че трябва да зареждате чинията като за празник. Настоявайте храненията да бъдат малки и нормални и се върнете към нормалния си, здравен начин на хранене, колкото е възможно по-бързо, пише Cluborfei.com

[/userfiles/files/vegetable-juices-1725835_960_720.jpg]


Ориентирайте се към здравословни продукти
Може би все още нямате място в хладилника, но винаги може да направите място за билки, лимони или зърнени храни. Ако ги виждате тогава и ще ги ядете.

[/userfiles/files/2%2857%29.jpg]

Яжте супа

[/userfiles/files/chicken-broth%281%29.jpg]

Най-добре би било да си направите домашна зеленчукова супа и да добавите малко овесени ядки. Готовите супи се приготвят бързо, но съдържат много сол, а освен останалото целта на детоксикация е и премахване на солта и водата, които се задържат в организма.