Вижте кога се очаква пикът на грипната епидемия през тази година

Здравните власти отчитат скок на заболелите пациенти

13.01.2020 11:50 1344 1
Вижте кога се очаква пикът на грипната епидемия през тази година

Увеличава се броят на заболелите от грип. Това отчитат здравните власти през последните дни. Очакват се повече болни през следващите две седмици, а епидемия - в началото на следващия месец. Макар и все още да сме далече от грипната вълна лекарските кабинети са пълни с пациенти с остри респираторни заболявания, обясняват специалисти.

До този момент зимният сезон е по-топъл и се очаква да се изтегли пикът на грипа тази година. До момента са изолирани два щана. Единият е свински грип, който създава по-лесно епидемии. Ако той се развие, ще има по-тежка грипна вълна.

Ваксините са пристигнали късно в кабинетите на специалистите, добави д-р Гернана Николова от Пета градска болница в Соция Това е и причина да не се възползват всички, които са имали право на това.

Симптомите на грипа са висока температура, която може да достигне до 40 градуса, болка по мускулите, по ставите, болки в гърлото, суха кашлица, обилни секрети от носа. Понякога те се появяват за половин час. 

Прехвърлянето на вируса не е само по въздушно-капков път, а и например чрез здрависване, поясни специалистът. Препоръките към пациентите са често да се мият ръцете с топла вода и сапун, да се проветряват помещенията, в които се намираме, да се храним повече с плодове и зеленчуци, да намалим употребата на алкохол и цигари.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
1 Коментара
Сортирай по
коментар

само плашите гаргите 12:03, 14.01.2020

***ай*** ***стига*** ***сте*** ***лъгали***, ***епидемия*** ***мепидемия***, ***5*** ***души*** ***пред*** ***кабинета*** ***и*** ***вече*** ***световна*** ***новина*** ***ва*** ***еа*** ***в*** ***жълтите*** ***плякалници***

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина