Има различни диети и режими, но някои храни са препоръчвани от всеки фитнес инструктор. Вижте 10 храни, с които никога няма да сбъркате:

Риба тон

Рибата тон е много богата на витамините В3 и В6, както и на изключително рядко срещания В12.

Освен това в нея се съдържат голямо количество желязо, фосфор и магнезий, пише Profit. Съдържа много протеини и почти никакви мазнини. Чудесен източник е на омега-3 мастни киселини, в нея се намират и малки количества витамин Е.

100 гр риба тон съдържат приблизително 144 ккал, 68% вода, 23 гр белтъчини, 4.9 гр мазнини, 0 гр въглехидрати.

Авокадо

Авокадото дава много енергия и е чудесно както за преди, така и за след тренировка. Може да го хапвате в салата или под формата на гуакамоле.

Мандарини

За повече енергия много хора избират смути.

Смутито е чудесна напитка, но винаги, когато можете, хапвайте цели плодове.

В 100 гр плод мандарина няма никакъв холестерол. Обикновената мандарина има 35 ккал, до 17 гр захари (предимно фруктоза), 42 мг витамин С, 18 мг витамин А, 32 мг калций, 210 мг калий.

Откриват се и малки количества В1, В2, РР и каротин. Подобно на всички цитрусови плодове, мандарините са бомба от витамин С, но има още и витамин А, витамин D и витамин К, както и бром.

Кисело мляко

Киселото мляко е богат източник на калций, който може да задоволи напълно нуждите на човек.

N.B: Сладките „плодови“ млека с добавена захар и какво ли още не, не се броят.

Пържола

След тежка тренировка нищо няма да ви засити така, както пържолата. Дайте на тялото си необходимия протеин с една сочна пържола. По-добрият вариант е без хляб.

Диня

92% от динята е вода. Динята е богата на витамин С, големи дози калий, източник е на фибри, а динените семки съдържат веществото cucurbocitrin.

Динята съдържа само 80 калории в 100 гр, не съдържа никакви мазнини и холестерол. Източник е на големи дози витамин А, фибри, калций и желязо.

Бадеми и бадемово масло

Бадемите са много добър източник на витамин Е и манган. Те са добър източник на магнезий, мед, рибофлавин (витамин B2) и фосфор. 35 гр бадеми съдържат 205 калории и 7.62 гр протеини.

Бадемите съдържат голямо количество аминокиселини, биотин, ниацин, ненаситени мазнини и омега-6 мастни киселини. Богати са на антиоксиданти, фибри и протеини. Съдържат повече калций, отколкото всички други видове ядки.

Яйца

Яйцата са изключително добър източник на протеини, както и на различни други хранителни вещества. Само 1 яйце съдържа 6 гр висококачествен протеин и всичките 9 есенциални аминокиселини.

Те предоставят всички основни аминокиселини за хората и осигуряват няколко витамини и минерали, включително витамин А, рибофлавин, фолиева киселина, витамин В6, витамин В12, холин, желязо, калций, фосфор и калий.

Кейл

Количеството витамин С, което този листен зеленчук съдържа, е с цели седемнадесет пъти повече от това на морковите и четири пъти повече от това на спанака.

Витамин А, който листното зеле има в състава си, е пет пъти повече, отколкото в броколите. Витамин А е отговорен за доброто зрение и доброто състояние на кожата.

Шампанско

Хубаво е да се храним здравословно, но винаги търсете баланса. След тежка седмица на тренировки, може да се възнаградите с чаша шампанско.