Техниката брюлаж е стар метод за премахване на нацъфтелите краища на косата. 

Вижте какви са плюсовете и минусите на тази процедура:

Какво представлява брюлажът?

Брюлажът е процедура за премахване на цъфтежите на косата с помощта на пламък на свещ. 

При брюлажа косата се разделя на тънки кичури, усуква се и към стърчащите цъфтящи краища се доближава запалена свещ, с която се изгарят цъфтежите, пише Rozali.com

Предимство на брюлажа е, че ако се направи качествено, косата се почиства от цъфналите краища, без да се засяга дължината й. Най-големият недостатък на тази процедура е, че трудно можете да намерите специалист, който си разбира от работата.

Както можете да предположите, процедурата е доста бавна и отнема около 5 часа в зависимост от дължината и плътността на косата, както и състоянието й.

Важно: Понеже процедурата отнема много време, цената й е доста висока - около 100 лева, в зависимост от алона, който посещавате

Брюлажът е процедура, подходяща за средно дълги или дълги коси. Макар да не е задължително условие, добре е косата ви да не е тънка, а средно или много плътна.

След брюлажа?

При брюлажа, косата е малко по-уязвима към различни външни фактори. Задължително след "подстригването със свещ" на косата трябва да се нанесе маска. Те ще помогне за предпазване на косъма. Също така поне 3-4 седмици след брюлажа ви съветваме да не боядисвате косата и въобще да я пазите от всякакви процедури, които я "стресират". Избягвайте дори използването на преса или маша.

Често пълното изчистване на цъфтящите краища на косата става след 2 или 3 посещения. Между тях е добре да оставите интервал от месец-два за максимално добри резултати.