Въпреки че някои храни биват обявявани като здравословни, те са калорични и могат да попречат на диетата ви за отслабване. Освен това в готовите храни се влагат продукти, които всъщност ги правят по-малко здравословни. Кои са те?

Мюсли 

Мюслите са предпочитана храна от мнозина, които искат да се хранят здравословно и да отслабнат. В една порция мюсли обаче (от тези, примесени с парченца плодове и други подобряващи вкуса съставки) се съдържат средно между 200 и 300 калории, 12-13 грама чисти захари, 15 грама мазнини и до 40 грама въглехидрати. Това прави мюслите недобър избор за отслабване.

Безалкохолни коктейли 

Отстранявате алкохола и мислите, че това е достатъчно? Не е така. Вярно е, че алкохолът добавя излишни празни калории към дневния прием, но премахването му не е достатъчно. В безалкохолните коктейли има добавени захарни сиропи, плодове и плодови сокове, които представляват излишък от калории.

Смутита 

Ако си ги приготвяте вкъщи можете да контролирате количеството на плодове и плодов сок в тях, които са едни от главните носители на захари и калории. Купените смутита от щандове и фреш-барове обаче не са добра идея. Не знаете дали в тези напитки няма добавени подсладители, сокове и концентрати, които да направят смутито недотам полезно.

Овесени мъфини 

На пръв поглед това звучи като страхотна идея. Мъфин от овесено брашно или някакво подобно алтернативно на бялото пшеничено брашно, което е полезно, съдържа фибри и е добър избор. Истината е, че в тези готови мъфини се съдържат добавени растителни масла и хидрогенирани мазнини, които са евтини за производството, а вредни за здравето ви. Освен това един такъв мъфин носи средно около 300 калории – толкова, колкото и обикновен донът със захарна глазура, пише Az-jenata.bg

Зеленчуков чипс 

Не всичко, което е зеленчуково, е полезно. Не позволявайте маркетинговите хватки да ви прилъжат. Много голяма част от храните, представяни като здравословни, всъщност не са такива. Това важи най-вече за предварително приготвените и продавани в търговската мрежа зеленчукови храни, в частност зеленчуковият чипс. Не е препоръчително да консумирате подобни на него продукти. За предпочитане са пресните зеленчуци без добавени подобрители и овкусители, слепващи агенти и консерванти.

Вода от алое вера

Водата от алое или с алое вера се рекламира като новата кокосова вода – суперполезна и със страхотен принос в отслабването. Направена е от вода, гел от алое вера или чай. Въпреки че се води натурален продукт, в бутилираната вода с алое има и подсладители и овкусители.