Преди жените са нямали салони за красота, но със сигурност са се грижили за външния си вид по много прост и естествен начин. Ние ще ви разкрием някои от тайните формули за разкрасяване, чиито съставки може да намерите в кухнята.

1. Мляко + кафява захар = пилинг за тяло

За да направите вашата кожа мека и кадифена, трябва да си направите този лесен пилинг. Тоест, за да бъде кожата ви мека и нежна е необходимо да правите пилинга с цел да отстраните мъртвите клетки. В една чаша с мляко добавете 100 грама кафява захар и ще получите най-добрата смес за пилинг.

2. Кисело мляко + мед = балсам против зачервяване на лицето

 

Ако имате проблем с зачервяването на лицето, смесете кисело мляко и мед и ще получите страхотна маска за лице. Нанесете и оставете около десет минути, след това измийте лицето и зачервяването ще изчезне.

3. Масло от шафран + обикновено масло = възстановяване темето на главата

Вместо масло от шафран, можете да използвате и чичково масло. Смесете със слънчогледово масло и втрийте на темето на главата. Тази лечебна смес възстановява кожата на темето.

4. Вазелин + нерафинирана захар = ексфолиант за уста

Устните ви са напукани и нищо не помага?  Ние имаме решение!
Вазелин в комбинация с нерафинирана захар е отличен пилинг за устните. Нанесете и ще отстраните мъртвите клетки.

5. Сол + вода = спрей за коса
За да направите каквато и да е прическа няма да ви отнеме повече от час. Вместо лак за коса смесете сол с вода и ще получите смес, с която най-добре ще задържите прическата.

6. Розова вода + Кокосово мляко = релаксираща вана


Подсушете листенца от роза, измийте ги, и ги разположете на чиста бяла кърпа, сушете ги на сянка и ги опаковайте в платнени торбички. След това, направете релаксираща вана, която ще ви помогне да се отървете от стреса.
Заредете ваната с топла вода и добавете една чаша листенца от рози или водичка и чаша кокосово мляко. Релаксирайте за 10-15 минути, а след това облейте тялото с обикновена вода.

7. Затоплен зехтин + лайка = лечение и грижа за косата преди измиване

Това е отлична рецепта за изтощена коса. В затопления зехтин поставете една чаена лъжичка цвете от лайка, покрийте и след това оставете да престои 30 минути.
Прецедете сместа и равномерно я разпределете по косата, покрийте с топла кърпа и оставете за 30 минути. След това измийте косата.