Спряха свижданията в лечебните заведения за болнична помощ в Пловдив и областта. Противоепидемичните мерки се взимат, за да се ограничи заболеваемостта от грип и ОРЗ, съобщиха от РЗИ-Пловдив.

Преустановяват се също плановите консултации за здрави бременни жени и кърмачета, както и профилактичните прегледи и имунизации. Здравните власти препоръчват също в детските заведения да не се допускат болни деца и персонал, а личните лекари системно и ефективно да наблюдават заболелите, оставени на домашен стационар.

Припомняме, че по-рано днес д-р Моника Троянчева съобщи пред TrafficNews, че броят на заболелите расте стремглаво, но темата за грипна епидемия и респективно за ваканция при учениците не може да се коментира на този етап. Въпреки това от РЗИ ще следят обстановката и при първи индикации за доближаване на критичния минимум ще се свика комисия.

„Ако отсъстващите в пловдивските училища нарастват прогресивно, тогава ще говорим за ваканция. На този етап обаче това е изключено. От РЗИ сме приготвили препоръки, за да се избегне развитието на грипа”, заяви д-р Троянчева.

Болните от грип в Пловдив се увеличават, очаква ли се грипна ваканция за учениците?Лекарите в града са категорични, че все още сме далеч от пика на заболяването