Често в супермаркетите се отплесваме и освен за това, за което сме дошли, купуваме и куп други неща, които не са ни нужни. 

Това от своя страна се отразява и на джоба ни. Освен това има няколко продукти в супермаркета, от които спецаилистите препоръчват да стоите далеч. 

Те са напълно безполезни и само могат да ни причинят вреда, пише Zdrave.to. 

Вижте кои са те:

Сладко кисело мляко

Киселото мляко е полезно, но не и това, което съдъра плодови добавки и захар. Не очаквайте да отслабнете с подобни продукти, в тях няма нищо здравословно.

Експертите препоръчват консумацията на обикновено кисело мляко с шепа плодове.

Сладки изделия

Много често супермаркетите правят атрактивни промоции, като например при покупка на два продукта - получаваш трети подарък. Във връзка с променящите се тенденции, промоциите най-често се правят на сладки неща. 

Ако често купувате такива неща и се зареждате вкъщи с тях, то в даден момент ще започнете да злоупотребявате с тях. А както знаем, сладкото води до наднормено тегло, затлъстяване, диабет и други здравословни проблеми. 

Газирани напитки

От този продукт няма абсолютно никаква полза - това е захар в големи количества. Не утоляват жаждата, но могат да предизвикат появата на кариеси и други проблеми със зъбите. 

По-добре е да се откаете от покупка на тази теност в супермаркета. Заменете с вода или домашно приготвена лимонада. 

Замразени хранителни стоки

Замразени готови палачинки, пици, кюфтета, торти - супермаркетите са пълни с подобни продукти. Да, бързо е и е много удобно.

Достатъчно е да поставите в микровълнова фурна или печката за няколко минути и сте готови! 

Те обаче съдържат много сол, захар, консерванти и други вредни компоненти - това са полуготовите продукти. Много по-добре е да отделите малко време и да приготвите същото, но със собствените си ръце и продукти с доказан произход.

Сок

Говорим за сок в тетрапак. Тук важат същите предупреждения като при газираните напитки.

Студен чай

Този продукт също е много вреден. Съдържа много захар, но не дава усещането на естествения чай. 

Обезмаслени продукти

Заблуда е, че продуктите с нулево съдържание на мазнини ни помагат за желата фигура. Човек се нуждае от мазнини, но от полезни такива.