Не е лесно да си жена – всеки ден трябва да мислите за това как изглеждате, а това понякога коства много средства и време. Докато мъжете са готови с малко гел за коса и парфюм, то при жените процесът е много по-сложен. А да не говорим за момента, в който трябва да изберете подходящ тоалет или „аутфит“, както е модерно да се казва. Затова решихме да подберем няколко съвета за естествена женска красота, които биха били от полза на всеки. А те определено могат да помогнат на по-бързото приготвяне сутринта.

  • Почиствайте Кожата Си

    Понякога е трудно да поддържаме кожата в добро състояние. Често е прекалено суха, мазна, зачервена или с акне – няма универсално решение на проблемът. Но ние бихме препоръчали да си намерите правилния крем за лице за Вас. Задължително компания трябва да му прави и добър продукт за почистване на кожата. Не е препоръчително да миете кожата си само с вода, а после да очаквате невероятни резултати. Прилагайте ги ежедневно, като първо почиствате, а после прилагате кремът. Ако сте фен на грима – най-добре е да го свалите с мицерална вода, която също се отразява добре на дермата. Имайте предвид, че кожата непрекъснато произвежда нови клетки, а когато те се появят – мъртвите биват изтикани нагоре, което често е причина за лошия ѝ външен вид. Ако имате нужда от още съвети за красива кожа, уеб-страницата Krasota-Zdrave.com има какво да Ви предложи.
  • Изхвърлете Алкохола и Цигарите

    Ако сте редовен консуматор на алкохол и цигари, то със сигурност те оказват негативно влияние върху външния вид. Една цигара вкарва в тялото над 4000 токсични вещества, прекомерната, редовна консумация на алкохол кара кожата да изсъхне и очите да станат подпухнали. Ако искате да подобрите естествената си красота, то консумацията на двете едновременно не дава възможности за добро начало. Препоръчваме Ви да откажете цигарите и пиете умерени количества алкохол. Така ще намалите подпухването, ще подобрите еластичността на кожата и ще изглеждате по-млади, красиви и щастливи!
  • Почивайте Си

    В английския език е популярна фразата „beauty sleep“, който буквално може да бъде преведен като „сън за красота“. Истината е такава, макар и да не звучи толкова добре на български. По време на дълбок сън клетките ни се подновяват. Ако се случи обратното и често страдаме от липса на сън – то изглеждаме уморени, кожата ни се отпуска и лицето ни подпухва. Ако имате проблеми със съня, помислете си дали нямате лош навик преди заспиване, който да пречи. Това може да бъде консумация на напитки, съдържащи кофеин – например някои видове чай. Също така похапване на сладко или гледане на телевизия или екран цяла вечер. Опитайте се да релаксирате, като медитирате или си вземете приятен душ.
  • Грижете се за Веждите Си

    Ситуацията с оформянето на веждите е сложна – няма друга част от тялото, която толкова бързо и внезапно може да промени цялото изражение на лицето. Правилната форма на веждите наистина може да промени вида на лицето и да подчертае най-добрите му черти. И в контраст с това – лошо оформените вежди могат да привлекат повече внимание само и единствено към тях. Така хората ще загубят фокуса от другите части на лицето и ще забелязват само тях. Ако се чудите как да подобрите това, може да се консултирате с козметик или приятелка, която има подобни черти, като Вашите – разбира се, ако имате такава.
  • Пийте Повече Вода

    Вероятно любимия ви крем за лице съдържа съставка, наречена „хиалуронова киселина“. Тя представлява естествен елемент в кожата и „складира“ водата, която приемате под формата на напитки и храна. Именно хиалуроновата киселина кара кожата Ви да изглежда плътна, равна, еластична и млада. А ако сте дехидратирани – то тя се насочва право към останалите органи. Следователно, външният вид на лицето започва да става по-груб и изморен.
  • Не Забравяйте Да Похапвате Зеленчуци и Плодове

    Знаем, че вероятно сте чували този съвет много пъти. Но истината е, че здравословното хранене, особено плодовете и зеленчуците, наистина помагат. Те съдържат важни витамини и минерали, които подхранват цялото Ви тяло. То има нужда от тях, за да функционира правилно. Спортувайте повече, за да оформите тялото си и да раздвижите мускулите и ставите. Това неизменно се отразява и на начина, по който изглеждате.