Само 50 мл. на ден от тази мощна напитка почиства артериите и предотвратява сърдечен удар! Вижте рецептата за това лекарство.

С течение на времето съдовете в човешкото тяло губят своята гъвкавост и еластичност, а по стените им се образуват атеросклеротични плаки.

Честото главоболие, високото кръвно налягане, сърдечен удар и дори инсулт могат да бъдат резултат от такова съдово замърсяване.

Снимки: shutterstock

50 мл. от тази напитка прочиства артериите

Има многобройни методи и рецепти, с които можете да прочистите кръвоносните съдове, но този метод е може би най-ефективният и природосъобразен.

Прочистване с чесън и лимон

Едно от основните предимства на чесъна е способността да предотвратява развитието на атеросклероза и следователно инфаркт и инсулт. Чесънът не само задейства в организма механизмите за понижаване на лошия холестерол в кръвта, но също така помага да се поддържа резултатът за дълго време.

Лимоните пък съдържат минерали, етерични масла, пектини, органични киселини, флавоноиди, които също имат благоприятен ефект върху състоянието на кръвоносните съдове, пише Fakti.bg.

СЪСТАВКИ:
6 лимона
30 скилидки чесън
1 литър вода

ПОДГОТОВКА:
Измийте лимоните и обелете чесъна. Смелете или нарежете на ситно подготвените продукти.
Изсипете сместа в тиган, добавете вода и сложете на огън.
Оставете на огъня докато кипене, но не и да продължи да ври. Охладете, изсипете продукта в удобен контейнер за съхранение и го поставете в хладилника.

Пийте 50 мл от тази напитка всеки ден в продължение на 3 седмици. Направете почивка за една седмица и след това повторете 3-седмичния курс отново. За превантивни цели подобно лечение е полезно да се провежда 2 пъти годишно.

Напитката подобрява кръвообращението, укрепва имунната система и предотвратява образуването на тумори.

Тя действа като антиоксидант, а също така стимулира работата на бъбреците и черния дроб. Но, както всички мощни лекарства, тя има противопоказания за употреба.

Хора с пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника, бременност, лактация, епилепсия, алергия към някой от компонентите, по-добре да не се подлагат на лечение с тази напитка.