Често диетолозите грешат, защото не говорят за всички последици от диетата , освен загубата на тегло. Често това са стрии, потъмняване и суха кожа, загуба на коса, отслабване и чупене на ноктите, апатично настроение, спад в енергията и безумен глад

 

Факт е, че бульонната диета ще ви помогне да загубите до 7 кг за 3 седмици. Това и липсата на специално меню , почти с пълна свобода при избора на продукти и допълнителна грижа за кожата. Цялото нещо, както се досещате, се крие в бульона, пише zajenata.bg.

Правилно свареният бульон ще ви остави добре нахранени за дълго време и няма да усетите глад. През това време тялото ще продължи да изгаря мазнините. Благодарение на изключително ниското съдържание на калории, можете да го ядете по цял ден, поне 5 пъти, даже 6.

Диета е наистина звездна! Тя е обожавана от Холи Бери, Салма Хайек, Кейт Уинслет и Гуинет Полтроу. Освен, че ще се отървете от излишните килограми, лицетото ви като блести с чистота и свежест, а кожата ще стане с постоянен тон. Ето три важни факта , които трябва да знаете за хранителния бульон , така че да отслабнете бързо и здравословно

Какво бихте избрали за загуба на тегло - салата или бульон ? Повечето, разбира се, ще изберат първото, дори не осъзнавайки, че салата има повече калории и само помага временно да утолите глада, но след час корема вече пак стърже. Бульонът действа върху храносмилателната система по успокояващ начин и се абсорбира без проблеми.

Тази система е проектирана така, че само 2 дни в седмицата трябва да си правите разтоварване с бульон . Няма значение кои дни ще бъдат: вторник и петък, а следващата седмица - понеделник и четвъртък, най-важното е да са два. Необходимо е само да се гарантира, че тези дни не са един след друг.

Няма значение какъв ще бъде бульона: пуйка, пилешки, свински или рибен. Важно е, че той е с кости ! Да, този бульон обогатява тялото с колаген , който се бори с бръчките отвътре по същия начин, по който се бори със слабите стави. И без стрии, докато губите тегло .

Как се готви?

Костният бульон обикновено се вари дълго време, но малко по-бързо в тенджера под налягане. Така че, времето за готвене на бульон варира около 3-4 часа за телешки, пилешки - 1,5-2 часа, и рибния ще бъде готов за един час. Много е важно това да е екстракт от костите , така че костният бульон се приготвя с добавка на кисели продукти: оцет, лимонов сок, домати и т.н. Ние ще ви споделим рецептата за пилешки бульон .

Какво ще ви е необходимо?

кости на едно пиле (за предпочитане с парчета месо)
1 лук
2 средни моркови
1 дръжка от целина
3 ч.

 
Л. оцет (или 1 домат)
1 клонче от мащерка
4 черен пипер
1 дафинов лист
Джинджифил 1 см, настърган

Този набор от подправки може да варира в зависимост от основата на бульона и вкусовите ви предпочитания. Вместо пилешко месо, можете да вземете килограм или половин кост от говеждо месо за 4 литра. Не можете да игнорирате оцета и приблизителните пропорции (в този случай, съставките за пилешки бульон са достатъчни за 3 литра,)

Преди готвене препоръчваме изпичането на костите във фурната за 15 минути при 220 градуса. Първо, това ще направи вкуса по-ярък. Второ, бульонът ще придобие красив златист цвят.

Два пъти седмично си приготвяйте  супата за отслабване. И загубата на килограми е неизбежна! Една чиния бульон ви е само (300 мл) - 84 ккал . Три купички на ден са твърде малко за възрастни, а 6 чинии са почти 500 kcal на ден. С минимална ставка от 1000.

Без глад, без здравословни проблеми . С такова намаление на енергийния прием на седмица (до 6000 с нормална диета и около 8000 с над нормална диета) загубата на тегло ще е очевидна. За тези, които искат допълнителна загуба на тегло от 7 кг не за 3 седмици, но за една и половина, препоръчваме да се консултирате с лекар и да готвите супа по-често с задължителното включване на питателни зеленчуци в менюто .

И последното нещо : трябва да изключите от менюто глутен (т.е. обикновени сладкиши) , соя, мляко, консервирани храни и захар.