Ринопластиката е правилният термин за пластичната операция, която се прави на носа. Тя понякога се прави, за да промени начина, по който той функционира – при известни проблеми с нормалната му работа. В повечето случаи, обаче, причините за ринопластика са чисто естетически – просто, за да се подобри външния му вид и стане по-приветлив и симетричен. Според Американското дружество на пластичните хирурзи само в САЩ годишно се извършват близо 220 000 ринопластики. Това прави ринопластиката най-често срещаната процедура за пластична хирургия. Смята се, че това се дължи именно на двете ѝ свойства – може както и да подобри работата на носа, включително дишането, така и да Ви накара да изглеждате като холивудска звезда.

Какви Са Видовете Ринопластика и Вариантите за Промяна на Носа?

Ринопластиката или промяната на носа се прави от специалист-пластичен хирург, а цялостната процедура обикновено се извършва под упойка. 

В зависимост от вида операция, която провеждате, хирургът може:

  • Намаляване на Носа - Чрез премахване на част от хрущяла и носната кост;
  • Увеличаване на Носа – Взема се хрущял от уши, бедра, лакът или черепа и се използва за изграждане на носа (известен като "присадка").
  • Промяна Формата на Носа (Включително и Ноздрите) - Чрез „счупване“ на носната кост и пренареждане на хрущяла
  • Промяна Ъгъла Между Носа и Горната Устна - Кожата над носа трябва да се свие или да се разшири, за да се придаде новата му форма.

Операцията включва или извършване на разрез по кожата между ноздрите (отворена ринопластика), или дребни разрези вътре в ноздрите (затворена ринопластика).

Какво Се Случва След Като Преминете през Процедурата?

Най-предпочитания вид е затворената ринопластика. Това е главно, защото не остават видими външни белези и обикновено има по-малко подувания. Но все пак невинаги е възможна, затова трябва да се консултирате със специалист, преди да изберете вида ринопластика спрямо Вашият проблем. При всички от тях, обаче, ще се наложи да преминете през възстановителен период, който включва:

  • Възможно е да се наложи да вземете до 2 седмици болничен, за да се възстановите напълно от операция на носа и да вършите нормалните си дневни задължения.
  • Шевовете и шината, поставена по време на операция, трябва да бъдат премахнати след около седмица.
  • Може да минат до няколко месеца, преди да видите пълната промяна от ринопластиката. Имайте предвид, че отоците минават напълно чак след около 6 месеца.
  • До 3 седмици след операцията ще почнат да изчезват синините, подуванията и зачервяванията. Ако сте активен плувец, вероятно ще е възможно вече да тренирате любимия си спорт.
  • В периода от 4-тата до 6-тата седмица вече може да усетите пълно възстановяване, както и промяната на носа да стане видима за всички около Вас.

Какво Може Да Се Обърка?

Ринопластиката, макар и да изглежда безобидна, далеч не е така. Освен сравнително голямата сума, която трябва да заплатите, Вие трябва да имате предвид, че винаги има рискове. По време на съвместната работа с пациенти, учените са установили, че ринопластиката води до следните рискове:

  • Затруднено Дишане през Целия Ден;
  • Увреждане на Хрущялната Стена Между Ноздрите;
  • Промяна или Липса на Обоняние;
  • Кръвотечения от Носа;

Ако все пак желаете да направите промяна към по-добър външен вид в областта на носа, а не искате да предприемате подобни рискове, може да прибегнете към алтернатива. Пример за такъв е коректора със силиконова формула Rhino Correct.

Какво Представлява Rhino Correct?

Rhino Correct е нов вид коректор със силиконова формула за по-красив и прав нос. Бихме го сравнили с използването на брекети или алайнери за по-прави зъби – не е нужно да се носят постоянно, но в крайна сметка се усеща положителна промяна. При Rhino Correct времето за носене е 3 пъти седмично, поне по 2 часа – повечето клиенти споделят, че избират това да става вечерта. Разбира се, ако имате задължения тогава, може да изберете друг период от деня, в който се чувствате по-свободни. Ето какво харесват най-много клиентите в силиконовия коректор Rhino Correct:

  • Удобна Силиконова Формула за Лесно Носене;
  • Дизайн и Изработка, Подходящи за Мъже и Жени;
  • Благоприятства По-Красивото Оформяне на Носа;
  • Достъпна Цена при Поръчка от Официалния Уебсайт;
  • Без Данни за Неприятни Странични Ефекти и Противопоказания.

NB! Липсата на информация, свързана с неприятни странични ефекти и противопоказания, не означава, че такива не могат да възникнат. Клиентите трябва внимателно да следват инструкциите за употреба, включени в опаковката. Не бива да надвишават максималното време за използване на ден.