Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията обявиха, че ваксинираните с две дози хора могат да се върнат към усещането за нормалност. Според тях,  ваксинирани хора и няколко неваксинирани хора могат да се срещат без притеснение и без предпазни маски. 

Хората могат да се считат за защитени две седмици след като приемат последната доза от ваксината си, каза здравните служители.   

Препоръките според американския здравен орган казват, че напълно ваксинираните хора могат: 

Да се срещат на закрито с други ваксинирани хора без маски или социално дистанциране, на закрито с неваксинирани хора от едно домакинство, ако те са изложени на нисък риск от тежко заболяване от вируса. Позволено е пропускането на тестване или карантина, когато са изложени на Covid-19, освен ако не се появят симптоми.  

Но те трябва да продължат да: 

Избягват несъществени пътувания и големи тълпи, да носят маски и да поддържат социално дистанциране на публични места. 

Те заявяват, че все още съществува риск ваксинираните хора да могат да разпространят болестта върху неваксинираните, тъй като данните за това остават оскъдни. По-специално новите насоки изискват носенето на маски и дистанцирането от тези, които са неваксинирани и може да са с повишен риск от сериозни усложнения, свързани с Covid-19.