Публикуваме думите на професора по медицина в САЩ Вонг Кин-Чунг, които е изпратил до своите студенти:

В момента има много потвърдени случаи на коронавирус, при които пациентите не могат да бъдат приети в болница. Това е разбираемо. Просто не е възможно нито един град в нормални времена да изгради и поддържа толкова много болници за инфекциозни болести и болнични легла, както и да има толкова квалифициран медицински персонал за контрол на инфекциозните заболявания, който да бъде в такава готовност.

В действителност, дори да влезете в болница, те нямат специално лечение, което е насочено срещу коронавируса, към този момент се предлага само поддържаща терапия.

Затова ви давам някои съвети, които биха помогнали да забавите влошаването на състоянието си, докато чакате да бъдете приети в болница. От десетилетия съм лекар и нутриционист. Методът ми е научно обоснован. Моля, не се колебайте да разпространите съобщението ми до другите хора, защото съветите могат да помогнат на онези, които се окажат в описаните от мен по-долу ситуации.
Важно е да отбележа, че НЕ препоръчвам самолечение, а само предлагам ежедневни действия, с които да си спечелим време и да подобрим общото си здравословно състояние.

1. Членовете на семейството на пациентите, които са диагностицирани с коронавируса, при влизане и излизане от дома трябва да изплакват устата си с подсолена вода. Използвате студена, а не гореща. Студената вода ще свива кръвоносните съдове в устата и гърлото, като по този начин намалява шансовете вирусът да навлезе в кръвния поток. Също така солената вода може да стабилизира S-протеина на повърхността на вируса, което ще го направи по-труден за прикрепване към лигавиците. За да влезе в човешките тела, коронавирусът първо трябва да се свърже с определени специфични протеини в мембраната и след това да се размножи. Затова често изплаквайте устата си, като ще бъде още по-добре, ако използвате и препарати за уста, които съдържат алкохол.

2. Ако тестът ви за коронавирус е положителен, но не можете да бъдете хоспитализирани, единственият ви вариант е да се самоизолирате вкъщи (в стая сами), носейки маска през цялото време. Останалите членове на семейството също трябва да носят маски по всяко време. Докато няма предаване чрез капчици, разпространението на вируса е малко вероятно. Почистете къщата си, като използвате 75% алкохол, избълшете всеки ъгъл и дори мебелите. Алкохолът убива този вирус. Както и високата топлина, така че използвайте гореща вода над 60 градуса, за да изперете дрехите си. Този вирус не може да издържа на топлина над тази температура. Обувки или дрехи, които не могат да се перат в гореща вода над 60 градуса, почистете обилно с дезинфектант.

3. Ако тестът ви е дал положителна проба, но не се чувствате болни, пийте много вода. Най-важното е да пиете често по няколко глътки. По този начин ще поддържате тялото си добре хидратирано. Чесънът, джинджифилът и лукът също имат свойства, които помагат на човек да се бори срещу този вирус. Може да ги консумирате сурови или да ги добавите към напитки. Джинджифилът дава много добри резултати, ако си приготвите чай от него – сварете го във вода, която след това изпийте. Това ще помогне на кръвообращението и ще засилите имунната система. Добрата имунна система е от изключително значение, независимо дали човек е хоспитализиран или не.

4. Топлата пилешка супа е често срещано американско лекарство срещу настинки и грип, което дори лекарите препоръчват. Консумирайте я по-често. Препоръчвам и да отидете в аптеката, за да купите високодозиран витамин С. Той влияе върху размножаването на вируса и може също така да стабилизира външната повърхност на кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на проникването на инфекция от белите дробове. Пийте червено вино (не бяло). То съдържа полифенол, който действа като хормон за защита на тъканите срещу възпаление. Това е в съответствие с препоръките за лечение, издадени от здравните власти в Китай.

5. Яжте повече гъби. Японците са провели  редица изследвания за техните свойства. Установено е, че особено сортът шийтаке влияе много за подобряване на имунитета. Женшенът също е добър продукт за повишаване на имунната система.

6. Малки количества аспирин (5-20 милиграма) също помагат. Освен че е противовъзпалителен, той намалява вискозитета на кръвта. Наличната информация показва, че в плазмата на кръвта на потвърдени пациенти се съдържат повишени стойности на Д-димер или фибрин деградационен продукт. Това води до висок вискозитет и понижена циркулация. Това не дава възможност на здравословните регенериращи дейности на имунната система да работят, а напротив – подхранва размножаването на вируса. В китайската медицина растенията сграбиче, Данг Шън и американски женшен съдържат флавоноиди, които защитават клетките от тежки наранявания. При липсата на тези растения, яденето на соя също помага.


7. Ключът е да продължите да се храните. Ако нямате апетит за твърди храни, приемайте ги в течна форма. Просто яжте всичко, което ви харесва. Докато се храните, проблемът е управляем. Наблюдавайте уринирането си, необходимо е да бъде много пъти на ден, в нормално количество.

Източник: spisanie8.bg