49-годишният мъж, който почина след усложнения от грип в Русе, е бил приет в Тубдиспансера с пневмония, а след влошаване на състоянието му е преместен в интензивното терапевтично отделение на УМБАЛ „Канев“. Въпреки усилията на лекарите, два дни по-късно е починал, пише rusemedia.com.

Мъжът се е почувствал зле в края на миналата седмица. Два дни по-късно, в неделя сутринта, е постъпил в Тубдиспансера. Вечерта се е наложило по спешност да бъде прехвърлен в интензивното отделение, но краят се е оказал фатален.

"Беше приведен при нас във връзка с усложнената пневмония, дихателна недостатъчност. Лекуван е два дни, доста бързо развитие на заболяването до фатален изход. Става дума за двустранна полисегментна пневмония, потенциално фатално усложнение. Пациентът е тестван е с бързите тестове за грип, които показаха грип А. Ние имаме бързи тестове, за повече типизация нямаше време, защото много бързо се разви заболяването“, обясни д-р Ирена Панджарова от Интензивно терапевтично отделение. Тя отново посъветва болните да търсят лекарска помощ, а не да се самолекуват, тъй като никой не може да предвиди усложненията.

В болницата се лекуват още двама пациенти, които са в добро състояние. Една от тях вече е изписана. Засега това е единственият смъртен случай от грип в Русе, докато в предишни години те са били повече.

Още една жертва на грипа у нас! Почина 49-годишен мъжБолестта се е развила много бързо и е протекла с тежки усложнения