Ако имаме едно голямо парче месо и нещо сладко, много вкусно, 99 % от хората най- вероятно ще предпочетат сладкото изкушение на фона на порцията с белтъци. 

Но захарта, без значение колко сладко се топи в устата ти, никога няма да бъде твой приятел.

От кардиолози до диетолози, от зъболекари до козметици всички препоръчват да се откажете от сладкото, предава lekuvai.bg. Всъщност то засяга буквално всички клетки, тъкани и органи, влошава работата, възпрепятства регенерацията, предизвиква редица нелечими заболявания. 

Сладка смърт

Струва си да помислим как да се отървем от пристрастяването, докато не влошим здравето си. Сега ще ви разкрием от малкото заболявания, които провокира захарта

Затлъстяването.

Бързо застаряване.

Постоянно усещане за фалшив глад.

Активиране на симпатиковата нервна система.

Зависимостта е силен наркотик.

Намаляване на витамин В в кръвта.

Сърдечно-съдови заболявания.

Изчерпване на енергийния резерв.

Намаляване на нивата на калций в тялото.

Намален имунитет 17 пъти.

Най-шокиращо е последната точка. И в нея няма грешка: това е 17! Стресът, екологията и редица други продукти разрушават също нашето тяло, но захарта е в челните редици.

Захар и наднормено тегло

Мазна храна – това е нещото, което обвиняваме за излишните килограми в талията и бедрата. Но не забравяйте за сладкото. Излишъкът от сладко води до бързо развитие на депресия и редовно безпокойство – от една страна, до появата на сърдечно-съдови заболявания и дори до рак на гърдата и затлъстяване, от друга.

Дори и да спрем да купуваме торти и еклери, отказа от газирани напитки, както и разнообразие от барове, има сосове, кисело мляко и зърнени храни, които включват и значителен брой вредни продукти. Да, тялото се нуждае от малко количество захар. То го превръща в енергия. Но всичко останало е „излишно“, акумулирано под формата на мазнини.

„Добри“ въглехидрати

Осъзнавайки проблема, мнозина виждат само едно решение – изкуствени подсладители. Но те не се борят с проблема, а неизбежно водят до друга болест – тип 2 диабет. Какво трябва да направя?

Много от тях следват специална диета, състояща се само от пресни плодове и зеленчуци, здравословни ядки, месо, риба и зехтин. За да премахнете нуждата за сладки, използвайте протеини, това гарантира чувство на ситост.

Но не се отказвайте от приема и на въглехидрати. По-добре е да се въведат „добри“ въглехидрати в диетата ви: всички видове зеле, маруля, черен пипер, артишок и патладжани.

Как да пречистим тялото

Трябва да го направите постепенно – по продукт в даден момент. Ако спрете да ядете всичко сладко, тялото ще пострада. Лошо настроение, слабост и главоболие са неизбежни симптоми, дори ако правите всичко постепенно и правилно. Но те бързо преминават

Ден 1 
Започнете с три твърдо сварени яйца и чаша овесена каша с бадеми и пресни плодове. Не изключвайте втората закуска. Това е вид закуска няколко часа след закуската. Тя може да се състои само от орехи или други сурови ядки по избор. Но за обяд трябва да хапнете пилешки гърди (варени или на скара). Добавете и зеленчуци (моркови или тиква, цвекло или ряпа). Вечер примерно хапвайте риба на скара като добавка използвате салата или задушени зеленчуци..

Ден 2 
Към вече традиционната овесена каша, сервирайте чаша фреш. Като лека закуска, изберете бадеми.

Наблегнете на вечеря със зеленчуци на скара (чушки, тиквички), подправени с лимонов сок и мащерка. Можете също така да приготвите салата от зеле с моркови с лимонов сок, растително масло, сол и зеленчуци. За вечеря се поглезете с изпечена треска или дрига риба по избор придружена със зеленчуци

Ден 3 

Салата от зеле с репички, омлет от три яйца – закуска. Втора закуска орехи. За обяд изберете пилешки гърди. Добавете маслини, мащерка и розмарин. За вечеря можете да си приготвите гъбен бульон с целина, чесън, лук 

Пийте много вода или си подгответе детоксикиращи напитки, които можете да вземете за работа. Наблягайте на билкови чайове. Отнема три дни, за да накарате тялото си да влезне в правилния път. 

И какво следва? Просто яжте пресни плодове, зеленчуци и ядки. И резултатите ще бъдат видими веднага: в рамките на 2 седмици.