Няма нужда от закупуване на нови 50 кувьоза. Ние разполагаме с данни, които доказват правотата ни, има нужда от друга животоспасяваща и диагностична апаратура.

Това каза Лазар Радков от инициативата "Капачки за бъдеще" във връзка с взетото решение на 14 май да бъдат закупени нови кувьози на стойност 750 000 лева. Това решение беше взето след среща на здравния министър Кирил Ананиев с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Радков обяви, че тази сутрин са пуснали писмо до министър-председателя Борисов, до Кирил Ананиев и до Владислав Горанов с молба това решение да бъде преразгледано.

"Няма нужда да се закупуват толкова много кувьози. Призоваваме отговорните институции да направят задълбочено проучване и ако установят, че наистина няма нужда от закупуването им, тези средства да бъдат пренасочени за осигуряване на друга животоспасяваща или диагностична апаратура", заяви Лазар Радков и увери, че до есента най-старият кувьоз във всички общински болници няма да е преди 2000 година.

Снимки: БГНЕС