Не случайно наричат косата "азбуката на красотата". Тя изразява женствеността, нежността и сексапила. Това ни кара да се замислим какво съществено значение има тя за нашия живот и за външния ни вид.  Никоя, уважаваща себе си жена, не трябва да прави компромис с косата си, тъй като това веднага прави впечатление на околните.

Жените с красива и добре поддържана коса се забелязват веднага. Независимо от тенденциите, красивата, гъста и лъскава коса е винаги на мода!

Има няколко трика, които ще ви помогнат за да поддържате косата си силна и дълга. Освен редовното посещение при стилист, ще ви издадем 3 супер полезни съвета, които да пробвате.

Кокосово и бадемово масло, царете на красивата кожа и коса

Натуралните продукти винаги са страхотно решение за неустоим външен вид. Използването на натурални масла в личната ви козметика е почти задължително. Ефектът им върху косата е забележим и определено ще усетите положителна промяна в себе си. Те влияят цялостно на косъма – от корените до краищата. Внимавайте, защото са доста мазни и само няколко капки са достатъчни, за да стимулирате бързия растеж на косата, пише iwoman.bg

Витамини

Вашата коса обожава витамини С и Е. Не забравяйте да ѝ ги набавяте, защото тя има нужда от тях. В случая храненето играе важна роля. Консумирайте повече риба, авокадо, ядки, спанак. Тези супер храни ще подхранят косата ви и ще я стимулират да расте по-бързо и да бъде свежа. Както добре знаем, красотата идва отвътре.

Не забравяйте и билките...

Сега е сезонът на билките. Косата ви също ги обича и освен това има нужда от тях. Билки можете да консумирате на чай, който ще спомогне за добра и полезна детоксикация на целия организъм. Освен това тяхното полезно действие и вкус можете да прибавяте под формата на подправки във всяко ястие. Подходящи билки за маска за коса са репей, хвощ, розмарин, коприва. Зехтинът също подхранва и подпомага растежа на косата.