При първите признаци на настинка или грип знаете какво да правите: пригответе домашна пилешка супа, направете чай с лимон или джинджифил; Пийте прясно изцеден портокалов сок, а цитрусовите плодове "поглъщайте" в големи количества.

Но знаете ли, че някои здравословни храни могат да навредят на и без това чувствителното ви здраве? Ето списък на храните, които никога не трябва да ядете, когато сте болни.

Когато имате грип, настинка или треска, избягвайте:

Спанак

Смята се, че спанакът активира клетките, наречени мастоцити, за освобождаване на хистамин и активиране на възпалителния процес, което допълнително изостря умората и други симптоми на настинка и грип.

Орехи

Тези храни съдържат хранителни вещества, които помагат на организма да се бори с инфекцията, като цинк и витамин Е. Но е добре да се въздържате от консумацията на този продукт в ранните стадии на заболяването, особено ако имате стомашен вирус или треска. Орехите са богати на мазнини, които тялото трябва да гори дълго време, което може да ви лиши от енергията, от която се нуждаете.

Броколи

За да избегнете дразнене на стомашно-чревния тракт, яжте храни, които съдържат по-малко фибри и са по-лесни за храносмилане, така че тялото да има време да се бори с инфекцията.