Хората, които не изразходват енергия за чувства и емоции, стареят по-бавно. Прекаленото говорене, хранене, пиене и пушене също допринасят за по-бързо образуване на бръчки под и над устните, а също и около очите. Усмивката ни задейства мимическите бръчки около устата и във външния край на очите - т. нар. пачи крак. 

Всяка жена, а напоследък и много мъже, търсят надеждна и бърза помощ срещу стареенето в кремовете за лице. По традиция в тях се съдържат билкови екстракти, стволови клетки от растения, пептиди, хиалурон, колаген, муцин от охлюв, змийска отрова и др. Стареенето не може да спре, но следите от него по лицето могат значително да се забавят. Основните действия, задължителни за запазването на младостта са: почистване/ хидратация/ слънцезащита/ подхранване.

При дълбоки бръчки е по-трудно да се въздейства, затова трябва да се започне с козметиката много преди това. Епидермис, който редовно се снабдява с влага и подхранващи съставки, старее по-бавно. Но как да изберем най-добрия крем за лице против бръчки? Мултиактивните кремове са подходящи за млада кожа, докато тези с лифтинг ефект - за зряла. В онлайн магазин MAKEUP фигурират повече от 2000 марки и 100 000 продукта от всички категории - от съвременния масов пазар до изключителния лукс. Ако изпитвате затруднения на кой производител да се доверите, опитайте козметиката на марката The Ordinary. Техните продукти са еталон за младост и естествена красота на изгодна цена.

Хидратация е необходима не само през лятото, когато навсякъде е горещо и сухо. През зимата студът и климатикът изсушават въздуха. Поне няколко пъти дневно през всеки сезон лицето трябва да се овлажнява с хидратиращ спрей. Преди да изберем крем против бръчки, трябва да сме наясно и с вредата от слънцето върху епидермиса. UV лъчите не са само навън - те преминават през прозорци, пердета и щори. Дори в офиса и у дома трябва да сме със слънцезащита. Високите температури през лятото стимулират производството на меланин, причинявайки петна и лунички, затова търсете продукт в комбинация с висок фактор на защита.

За да се усвои кремът най-добре, кожата трябва да е почистена и мъртвите клетки премахнати. Едва тогава грижовните вещества проникват безпрепятствено и действат благотворно. Важен е и масажът за стимулиране на кръвообращението и изглаждане на фините линии. Гуа ша и ролков масажор за лице напълно ще се погрижат за гладкостта и правилното разпределение на крема. Два пъти дневно -сутрин и вечер - са достатъчни в рамките на само 5 минути. Най-ефикасен крем против бръчки е този, който е подходящ за нашия тип кожа и ни прави да изглеждаме естествени, пълни с енергия.