В края на зимата тялото ни е изчерпало голяма част от необходимите му витамини и полезни вещества. Това състояние прави човешкия организъм по-податлив на вируси и патогени. В момента сме изправени и пред факта на световна пандемия. Именно сега е моментът да обмислим ефективна защита. За наше щастие и късмет, съществува българска билка, в която природата е проявила огромен полезен замах. Това е Мурсалският чай.

Билката Мурсалски чай съдържа 22 ценни елемента, сред които вит. С, вит. D, вит. Е, селен, цинк, йод, калий, магнезий, калций, желязо и др. Наличието на Цинк в Мурсалския чай помага за усвояването на всички останали елементи, което ни кара за пореден път да се удивим от мъдростта на природата! Макар всички тези елементи да имат различна роля и значение за тялото, те са взаимосвързани и се допълват в благоприятното действие върху общото ни състояние, споделя Dama.bg.

Цинкът в Мурсалския чай може да намали размножаването на вируса в носната кухина и да ограничи възпалението в дихателните пътища. Приемайки го с помощта на Мурсалския чай, няма опасност от предозиране, което би довело до проблеми.

Селенът в Мурсалския чай повишава защитните ни сили, намалява вредното действие на свободните радикали.

Витамин C, който присъства в Мурсалския чай, е „задължителна“ добавка за грипния сезон. Стотици изследвания потвърждават, че той подпомага функцията на имунните клетки и създава физическа бариера срещу патогени. Той успява да намали продължителността на грипа и да направи симптомите по-слаби.

Витамин D в Мурсалския чай е важен за много функции в тялото. Епидемиологични изследвания установяват връзката между ниските нива на витамина и риска от вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Дефицитът му може да доведе до отслабване на имунната система.

Мурсалският чай е верен помощник в облекчаването на белодробни заболявания, анемии, кашлици. Той действа благоприятно и върху нервната система. Поради спецификата на структурата на билката, обикновената отвара (чай) не гарантира, че ще приемем богатият състав. Затова се препоръчва да пием екстракт, който запазва ценните съставки и се усвоява максимално пълноценно от организма.

Повишете бързо имунитета си и помогнете на организма си да бъде по-устойчив по време на опасните вируси!