„Европа е много загазила! Италия има 12 пъти повече смъртност от Китай. Франция , Германия и Швейцария също са много зле. Всеки месец смъртността се увеличава. Нещата ще се решат в близките месец-два. На всеки 30 дни имаме 15 пъти увеличение на смъртността. Ако темповете не намалеят нещата отиват към фатален край“, така коментира пандемията с коронавирус у нас професор Михаил Константинов. Това показват данните според математическите изчисления.

"За 54 дни трябва половината от населението да се „запознае” с вируса и да изработи имунитет. Така се създава стаден имунитет, без какъвто не минава нито една епидемия или пандемия", коментира той.

„Стотици хиляди хора може да бъдат в болница. Трябва всички да се научим сами да се лекуваме. Това ще засегне почти всички възрастни хора. В момента в световен мащаб има 4% смъртност, в България в 3%, но данните са по-малко“, заяви още професорът в ефира на Нова телевизия.

Според него в Италия все още не минал пика, а грипът ще започне да намалява, когато половината от населението се разболее.

„Има и друг ефект – болниците ще се препълнят с болни от коронавирус и така лекарите ще пренебрегнат останалите болни“, заяви Константинов.