Малините са вкусни, полезни и предпочитани от мнозина, заради хранителните им стойности, но далеч ползите им не се изчерпват до тук. От семената на малините се извлича невероятно масло. То е естествен супер продукт, който притежава страхотни качества, влияещи отлично на кожата.

Малиновото масло притежава естествен фактор от 35 до 50 за защита на кожата от слънцето. Също така помага успешно, ако страдате от екземи, акне, суха или раздразнена кожа, псориазис. В този материал ще ви запознаем, какво прави точно това масло толкова ценно и полезно за вашата кожа

Съдържа Витамин Е

Малиновото масло е изключително богато на витамин Е: Алфа токоферол – 12.6 мг./100гр. и Гама токоферол 19.4 мг./100гр.  Витамин Е е мощен антиоксидант, който намалява увреждането на кожата и премахва свободните радикали, които допринасят за по-бързото й стареене.

Естествена защита срещу слънцето

Маслото от семки на малина има UV защита, сравнима с титанов диоксид. За стойността на SPF е установено, че е 28-50 за UVB и 6.75-7.5  за UVA лъчи. А съдържанието на каротеноиди, които са силни антиоксиданти, играят важна роля за здравето на кожата. Те възпрепятстват UV увреждането и стимулират регенерацията на клетките. Съдържанието е 23мг. в 100 гр. масло. Не пропускайте да се снабдите с него на плажа.

83% есенциални мастни киселини и елагова киселина

Съдържа голямо количество от есенциалните мастно киселини Омега-6 и Омега-3, а елаговата киселина е съединение доказало ефекта си да намалява унищожаването на колагена, както и да предпазва от ултравиолетовите щети на слънцето. Може да помогне и за предотвратяването на рак на кожата.

Има противовъзпалително действие

Установено е, че малиновото масло има изключителни противовъзпалителни свойства, които са по-добри от тези, които притежава маслото от авокадо, гроздовото масло, маслото от лешници и маслото от пшенични зародиши.

Фитостероли

Тяхната антиоксидантна активност предотвратява увреждането на кожата, насърчава здравия растеж на кожата, както и може да предпазва от рак. Фитостеролите насърчават производството на новия колаген, което води до по-здрав и подмладен вид на вашата кожа.