Периодичното гладуване е полезно за нашето здраве. Помага да елиминираме голяма част от токсините, както и задържаните течности. Някои специалисти смятат, че е хубаво един път седмично да имаме ден, в който да сме само на вода, чай, фрешове, или сурови храни – плодове и зеленчуци.

Лунната диета е подходяща точно за такива пречиствания. В рамките на 24 часа се консумират само течности, като не се разрешават млечни продукти, захар, алкохол, твърди храни и подправки.

Режимът преминава на билкови чайове, вода и пресни сокове (не от кутия). Разбира се всеки понася лунната диета по различен начин. Ако вие усетите слабост, виене на свят, може да добавите към менюто си малко количество захарни плодове, като кайсии, праскови, круши.

Много е важно, след като приключи съответната фаза на Луната, да се захраните постепенно, а не да преминете към предишния си модел на хранене. Така ще избегнете стомашни неразположения.

По време на лунната диета, теглото, с което се разделяте, е водно тегло. Но този режим може да постави началото на една по-здравословна диета за пречистване на организма и отслабване, която да включва свежи плодове, зеленчуци, риба, пилешко месо, кисело мляко, малко количество обезсолено сирене, овесени ядки и други полезни храни, подходящи за диета.

7 Юни – първа четвърт – 17:49

14 Юни – Пълнолуние 14:53

21 Юни – последна четвърт – 6:12

29 Юни – Новолуние – 5:53