Декември може би е месецът в годината, когато хапваме повече покрай любимите ни празници. Обилните трапези ни изкушават. За щастие имаме лунната диета. Този месец лунните фази са разположени така в календара, че ще можем да детоксикираме тялото си между празничното похапване, пише Az-jenata.bg.

Как да отслабнете в 4 стъпки:

На нарастваща Луна (първа четвърт на Луната)

Ако не можете да издържите само на сокове, чай и вода, може да включите в менюто си ябълки, грейпфрути, домати, моркови, спанак, тиква. Може да си приготвите малка салата, но я овкусете само с лимонов сок без други добавки.

При пълнолуние

Това елиминационна фаза. Тук ключът за намаляване на телесното тегло е детоксикацията, който продължава 3 дни. Опитайте се да не консумирате нищо друго, освен чай, вода, фрешове, пресни плодове и зеленчуци, яйца, малко сварен ориз.

Намаляваща Луна (последна четвърт)

Това е фазата, в която ще отслабнете и ще детоксикирате организма си и може да добавите чай от глухарче или розмарин. Избягвайте въглехидратите (също сред плодовете и зеленчуците), хапвайте повече фибри, наблягайте на водата, чайовете и фрешовете.

Новолуние

Фазата, през която наистина се прочистваме. Време е да подпомогнете функцията на бъбреците, червата и кожата. Пийте чай от коприва, хапвайте спанак, вода, чай, пресни сокове.

След приключване на всяка лунна фаза е много важно постепенно да се захраните с млечни и месни продукти. За да запазите постигнатите резултати, внимавайте с консумацията на сол, захар, въглехидрати, тестени изделия.

Запишете си фазите на Луната за декември

7.12.2018 г. – 09:42 часа – новолуние
15.12.2018 г. – 13:37 часа – първа четвърт
22.12.2018 г. – 19:27 часа – пълнолуние
29.12.2018 г. – 11:42 часа – последна четвърт